Най-четени
1. zahariada
2. radostinalassa
3. leonleonovpom2
4. varg1
5. mt46
6. kvg55
7. wonder
8. planinitenabulgaria
9. sparotok
10. hadjito
11. getmans1
12. stela50
13. zaw12929
14. deathmetalverses
2. radostinalassa
3. leonleonovpom2
4. varg1
5. mt46
6. kvg55
7. wonder
8. planinitenabulgaria
9. sparotok
10. hadjito
11. getmans1
12. stela50
13. zaw12929
14. deathmetalverses
Най-популярни
1. shtaparov
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. bojil
7. vidima
8. dobrota
9. ambroziia
10. donkatoneva
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. bojil
7. vidima
8. dobrota
9. ambroziia
10. donkatoneva
Най-активни
1. sarang
2. vesonai
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. bateico
9. mimogarcia
10. iw69
2. vesonai
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. bateico
9. mimogarcia
10. iw69
Постинг
20.04.2009 09:13 -
козунака наш, насъщен
Автор: sowhat
Категория: Лични дневници
Прочетен: 8780 Коментари: 33 Гласове:
Последна промяна: 20.04.2009 10:01
Прочетен: 8780 Коментари: 33 Гласове:
0
Последна промяна: 20.04.2009 10:01
от доста време съм се запалила по хлебопекарните. разглеждам в интернет , сравнявам функции, качества , параметри и все не мога да избера.
но съм фен. да се знае!
и така след като ради и анубис ми пуснаха мухата предвеликденско пощурях. щото си спомних хубавите домашни козунаци, които месехме със свекърва ми. ключовата думичка е меся. тъй като за великден се събирахме цялата рода, количеството беше около 30 козунака. с тия 30 козунак падаше едно месене, което ми причиняваше болки в ставите една седмица подир Великден.
тааа много обичам домашния козунак, но предвид работното ми време , въобще не виждам пролуки за подобен героизъм;
и така запалиха ме въпросните дами по пекарната, ама вече съвсем. тръшках се ден два, оглеждах бюджета отляво от дясно, помрънках малко на съпружеското тяло ,как все топли хлебчета ще хапва сутрин рано и вчера получих заветната си пекарна.
честито булка, ай са да са ти спорни козунаците.
един час четох, проучвах, разлиствах книжки и други и викам е тва е .
само че рецептурник няма. тука да се проява малко като един възмутен потребител. книжка с рецептите получаваш само ако изпратиш на един адрес кода от кашона на пекарната +касовата бележка!
драги ми производителю, няма как да ти пратя касовата си бележка. поради ред причини, но първата е гарнционната карта, която важи само при представяне на фактурата +касовата бележка!
след кратък размисъл се уредих с рецептурник назаем от приятели, който днес ще си сканирам ( но о уважаемий вносителю, да не би всяка домакиня да е длъжна да има скенер в дома си , за да изпече хляб?!?
обаче хората пишат - драга потребителко, нека първото ви печиво е бял хляб. просто и елементарно.
и така зарових се пак аз в дебрите мулинексови и чета :
драга ми потребителко, нека първото ти печиво бъде бял хляб ( че е по лесничко )
те тука вече побеснях ( абе и тоя ли се гаври с мен , щот съм руса ) и викам, не ! ще е козунак.
отворих рецептурника и почнах - толкова мляко, немаш ядове, айде сега масло на парчета - готово, 4 яйца ( халал да ти са ), захар, брашно , мая, сол всичко слагам и правя по грамаж и в пълен ред.
заредих тавичката и я сложих да се пече. е часа в който трябваше таз прелест да е готова беше в най малките часове на ноща, но викам кво пък и сутринта е ден и си легнах.
тая сутрин ставам и една умила очи и зъби се сещам че има козунак и се запътвам към пекарната.
тва което открих вътре беше тухла четворка с вид на лодката, тоест вдлъбната тухла за пътешествие на малечка палечка по потока (ако е блондинка).
вкуса няма да го коментирам, щото Ерик ще го яде.
обаче довечера ще пека хляб. бял. и ще пробвам да се справя като брюнетките тоя път. :))
но съм фен. да се знае!
и така след като ради и анубис ми пуснаха мухата предвеликденско пощурях. щото си спомних хубавите домашни козунаци, които месехме със свекърва ми. ключовата думичка е меся. тъй като за великден се събирахме цялата рода, количеството беше около 30 козунака. с тия 30 козунак падаше едно месене, което ми причиняваше болки в ставите една седмица подир Великден.
тааа много обичам домашния козунак, но предвид работното ми време , въобще не виждам пролуки за подобен героизъм;
и така запалиха ме въпросните дами по пекарната, ама вече съвсем. тръшках се ден два, оглеждах бюджета отляво от дясно, помрънках малко на съпружеското тяло ,как все топли хлебчета ще хапва сутрин рано и вчера получих заветната си пекарна.
честито булка, ай са да са ти спорни козунаците.
един час четох, проучвах, разлиствах книжки и други и викам е тва е .
само че рецептурник няма. тука да се проява малко като един възмутен потребител. книжка с рецептите получаваш само ако изпратиш на един адрес кода от кашона на пекарната +касовата бележка!
драги ми производителю, няма как да ти пратя касовата си бележка. поради ред причини, но първата е гарнционната карта, която важи само при представяне на фактурата +касовата бележка!
след кратък размисъл се уредих с рецептурник назаем от приятели, който днес ще си сканирам ( но о уважаемий вносителю, да не би всяка домакиня да е длъжна да има скенер в дома си , за да изпече хляб?!?
обаче хората пишат - драга потребителко, нека първото ви печиво е бял хляб. просто и елементарно.
и така зарових се пак аз в дебрите мулинексови и чета :
драга ми потребителко, нека първото ти печиво бъде бял хляб ( че е по лесничко )
те тука вече побеснях ( абе и тоя ли се гаври с мен , щот съм руса ) и викам, не ! ще е козунак.
отворих рецептурника и почнах - толкова мляко, немаш ядове, айде сега масло на парчета - готово, 4 яйца ( халал да ти са ), захар, брашно , мая, сол всичко слагам и правя по грамаж и в пълен ред.
заредих тавичката и я сложих да се пече. е часа в който трябваше таз прелест да е готова беше в най малките часове на ноща, но викам кво пък и сутринта е ден и си легнах.
тая сутрин ставам и една умила очи и зъби се сещам че има козунак и се запътвам към пекарната.
тва което открих вътре беше тухла четворка с вид на лодката, тоест вдлъбната тухла за пътешествие на малечка палечка по потока (ако е блондинка).
вкуса няма да го коментирам, щото Ерик ще го яде.
обаче довечера ще пека хляб. бял. и ще пробвам да се справя като брюнетките тоя път. :))
http://magratea.hit.bg/bread/Recepti_bread.htm
А пък, нямам идея защо така е станало. Да беше ползвала моята рецепта. ;)
Успех с хляба довечера!
цитирайА пък, нямам идея защо така е станало. Да беше ползвала моята рецепта. ;)
Успех с хляба довечера!
там тестото
а тя тази машина си прави всичко. пише да не се пипа като се пусне програмата :)
и аз нали като блонди - следвам след точка номер едно точка номер две и т.н
и ииии мерси за линка
цитирайа тя тази машина си прави всичко. пише да не се пипа като се пусне програмата :)
и аз нали като блонди - следвам след точка номер едно точка номер две и т.н
и ииии мерси за линка
Една различна и приятно изненадваща sowhat :)
Сега малко философии: Няма как да се довериш на късмета на новака поради поредиците 30-тинакозуначни през годините. Тогава трябва да се довериш на собствения си майсторлък и интуиция. В този случай пък са излишни дебрите мулинексови и разните му там рецептурници. Опит и грешка - това ти трябва, гарантирам ти, че на третия път ще успееш. Меси така както знаеш, а изпичането ще го следиш по-изкъсо. До три пъти ще уцелиш и времето и градусите :)
цитирайСега малко философии: Няма как да се довериш на късмета на новака поради поредиците 30-тинакозуначни през годините. Тогава трябва да се довериш на собствения си майсторлък и интуиция. В този случай пък са излишни дебрите мулинексови и разните му там рецептурници. Опит и грешка - това ти трябва, гарантирам ти, че на третия път ще успееш. Меси така както знаеш, а изпичането ще го следиш по-изкъсо. До три пъти ще уцелиш и времето и градусите :)
като една сгодна гледачка направо ме успокои.
:))
няма де да ида - ще меся и ще бъркам, докато постигна желания резултат.
после ще има и фото :)
цитирай:))
няма де да ида - ще меся и ще бъркам, докато постигна желания резултат.
после ще има и фото :)
,,вкуса няма да го коментирам, щото Ерик ще го яде``
то това само по себе си е достатъчно красноречиво!
Майка ми като видна представителка на брюнетките си омесе и опече ръчно два три козунаха, останалите десетина купи от магазинчето пред входа и готово :)
цитирайто това само по себе си е достатъчно красноречиво!
Майка ми като видна представителка на брюнетките си омесе и опече ръчно два три козунаха, останалите десетина купи от магазинчето пред входа и готово :)
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!:)
цитирайно децата ми помнят пищните ямболски времена деси, с домашните козунаци, а майка им е една социално ангажирана жена, която гледа да се измъкне по перваза и да си спомага с чудесата на техниката :))
ще се справя , обещавам :)
цитирайще се справя , обещавам :)
козунаците са ни най белия дерт :)
цитирайВие искате да затриете хлебаро-сладкарския бизнес с тези пекарни!
Така не бива- обявявам кауза- НЕ на пекарните в домашни условия- губят време , нерви. мастрафи и правят от жените домакини:)))))). Пазарувайте българското - от магазина. Заедно да спасим българското фирмено козуначено производство!!!!:))))))))
цитирайТака не бива- обявявам кауза- НЕ на пекарните в домашни условия- губят време , нерви. мастрафи и правят от жените домакини:)))))). Пазарувайте българското - от магазина. Заедно да спасим българското фирмено козуначено производство!!!!:))))))))
ква домакиня те прави като му изсипваш всичките салтанати и после вадиш и ядеш. най хубавото е че има отложен старт.
и може сутрин домашното народонаселение, да си закусва топъл кекс докато мама още спи :))
хем си добра майка, хем си крадеш време ( ужасно обичам нещата които ми пестят времето :))
цитирайи може сутрин домашното народонаселение, да си закусва топъл кекс докато мама още спи :))
хем си добра майка, хем си крадеш време ( ужасно обичам нещата които ми пестят времето :))
Соу, шшшшшшшшшт.
Не разваляй дисциплината в моя дом- ако разбере мъжът ми, ще вземе да ме обзаведе с такова чудо и има да гжуркам насила благини само за него и детето всеки ден:)))))). АЗ от вчера спрях хляба.
цитирайНе разваляй дисциплината в моя дом- ако разбере мъжът ми, ще вземе да ме обзаведе с такова чудо и има да гжуркам насила благини само за него и детето всеки ден:)))))). АЗ от вчера спрях хляба.
обаче си е благинка, честна дума . особено по празниците когато не се прави пресен и продават такъв като от вторични суровини. в тоя ред на мисли в средата на черния хляб на дъщеря ми имаше един по черен - и се питам изтървали са боята ли или просто са го омесили със мухлясал стар хляб.
цитирайняма да ти се размине без да ми опечеш нещичко))
аз не се справям с такива сложни техники, ама ще разчитам на теб, може и в колетче да ми пратиш едно кексче, хих;))
цитирайаз не се справям с такива сложни техники, ама ще разчитам на теб, може и в колетче да ми пратиш едно кексче, хих;))
а аз разчитам на теб да ми опечеш поставки за следващите великденски яйца и да ми ги нарисуваш с любов :)
цитирайзадължително :)
цитирай
16.
анонимен -
За следващият козунак, мога да ти ...
20.04.2009 13:45
20.04.2009 13:45
За следващият козунак, мога да ти услужа с две яйчица...
цитирайзадръж си ги , ако изпадна в криза, ще те потърся :)
цитирайкрасавице моя :)
цитирайне мислех да коментирам ,защото наи-близото до козунак което ям е така наречения " панетоне" един италянски кекс направен по същата рецепта :), но относно машините за готвене си позволявам наи-традиционалния коментар и ще добавя ,че имам всички тенжери, танкове, роботи и т.н. както готвят едни ръце и една обикновена тенжера и тиган на слаб оган никоя машина не го прави.
Наскоро спорехме как става наи-вкусня боб, под налягане е за минути, иначе с часове бъкане...ама кое е по-сладко ? и не поzнавам луксозен или не ресторант кадето да използват нещо освен обкновеня миксер и печка :) Казвала съм го и преди, баба ми прави там из бургаските села една баница дето се пече на садж, на двора и често сас съмненя за абсолютна чистота, няма нищо по-вкусно :)
весели празници и да не съм видяла повече снимки на козунаци, че съм пощелива:)
цитирайНаскоро спорехме как става наи-вкусня боб, под налягане е за минути, иначе с часове бъкане...ама кое е по-сладко ? и не поzнавам луксозен или не ресторант кадето да използват нещо освен обкновеня миксер и печка :) Казвала съм го и преди, баба ми прави там из бургаските села една баница дето се пече на садж, на двора и често сас съмненя за абсолютна чистота, няма нищо по-вкусно :)
весели празници и да не съм видяла повече снимки на козунаци, че съм пощелива:)
домашното е най сладко (да бамболино и аз обичам всичко домашно но ми е хубаво като има кой да ме отмени
цитирайне се излагай ма! хората пишат какви хлябове, какви вкусотии били изпекли, как били надебеляли, ти един козунак да не можеш да изпечеш! да ти кажа аз козунак съм правила и без хлебопекарна, че и стана дъ бест! :))) случая обаче беше че го направих два пъти - демек за пръв и последен, после ме хвана мързела. :)) сега за бала те искам да изпечеш хлебчета и да не ми се оправдаваш. и нЕма да тровиш кучето. тоя го пиши от бетонните производни.:))))))) обичам те, нали знаеш. със здраве да си я ползваш и не ми се оправдавай.:))))))))))
цитирайи знаеш че в нетско има много рецепти. задължително всичко което слагаш тр да е със стайна температура, а не от хладилника.:)
цитирайааа, прецакаха ми коментара с нек`ви задачи, но ще намина по-късно, да видя докъде си стигнала с хлеботворчеството ... :)
цитирайEдин голям приятел, който тази година трябваше да прави с работниците си козинаци, защото обичаше да работи с тях, просто да научи занаят, нищо, че е богослов + диплома от философския + приличен собственик, той ми беше отстъпил онова място в мелницата, следствен е, че просто си е защитил живота, това е само част от трагедията, която го сполетя за много кратко време, по-малката част. Покрай твоята тема за козинака, пак се сетих за него. И иска ми се да използвам темата ти да кажа Христос Возкресе на всички които преминават през тежки, много тежки, нечовешко тежки изпитания, просто защото са човеци, твърде човеци. На тези които няма да загубят човешкото и вярата си. На тези които не са отпразнували като нас Великден, по свои избор и желание. Като него.
И да не забравяме, че имаме такива приятели.
цитирайИ да не забравяме, че имаме такива приятели.
25.
fabula -
Соу,
20.04.2009 22:39
20.04.2009 22:39
четох и се смях.. :)))
Жертва сме на същата хлебопекарна у дома.
>Тя изобщо не е за козунаци!!!<
Избродирай го над нея във вид на гоблен и го сложи в златна рамка от опаковка на масло президент.. щото си е фенън
Обаче, за около 3.5 часа прави френски хляб доста сполучливо. Не става и за кейк. Майка ми не я използва таз уред-ба често, защото хлебчето, което е възможно като max кг да се изпече е 750, а не 1000 г както е посочено. Прелива и се лепи на капака.
Но все пак - Честито и "печи" когато си пиеш питието - ще е по-весело някак и по-небрежно ще приемаш крайния резултат ;)
хубав следвеликден
цитирайЖертва сме на същата хлебопекарна у дома.
>Тя изобщо не е за козунаци!!!<
Избродирай го над нея във вид на гоблен и го сложи в златна рамка от опаковка на масло президент.. щото си е фенън
Обаче, за около 3.5 часа прави френски хляб доста сполучливо. Не става и за кейк. Майка ми не я използва таз уред-ба често, защото хлебчето, което е възможно като max кг да се изпече е 750, а не 1000 г както е посочено. Прелива и се лепи на капака.
Но все пак - Честито и "печи" когато си пиеш питието - ще е по-весело някак и по-небрежно ще приемаш крайния резултат ;)
хубав следвеликден
мария , ми е писала снощи същото едно към едно :)
ще я пробвам пак, че снощи бях уморена до смърт след 14 часов работен ден и не ми се играеше .
така че мерси , пак ще я пробвам и ще снимам резултатите.
хубав и на теб, сладурано
цитирайще я пробвам пак, че снощи бях уморена до смърт след 14 часов работен ден и не ми се играеше .
така че мерси , пак ще я пробвам и ще снимам резултатите.
хубав и на теб, сладурано
нека и да се помолим за тия хора, които всъщност имат повече нужда от нас, отколкото ние ...
цитирайчакам си истинският коментар :)
цитирайподигравай се ти подигравай , макар че не аз варя яйца в микровълнова :))))))))))
ще видиш къф хляб ще избарам до бала :))
цитирайще видиш къф хляб ще избарам до бала :))
доникъде-то сте стигнали вие :))
В къщ иси имам една машина за сладолед, която при всяко почистване променя местонохождението си, последния път я наритах под дъската за гладене... От това чудо сладолед не съм яла, поне не какъвто бих искала да ям, но след като и Зрънка не го тачи - за нищо не става ...
Въпреки че аз се отказах да се боря с нея (машината, това) много бързо ...
Тъй като не мога да готвя - мога да меся. Пита, хляб не съм се опитвала, а и желание нямам, след като веднъж ме гостиха с някакъв "страхотен" немски хляб, приличащ на ... черен пресован шперплат!
:) не обичам козунак. Или обичам точно едни козунак - детски спомен от прабаба ми, никога повече не съм яла такъв козунак и с годините отказах да опитвам дори ...
Тъй че - зарязвай социалните ангажимонти, и или продължавай да експериментираш с машинарията или запрепвай ръкави и отделяйки дванадесет часа - доколкото зная козунаците това им е гадното - се отдай на козунако печеные :))))))))
Не съм винавна, Ем, че снощи се наложи да бачкам до 2 и наместо да си чета за козунаците попълвах заявления :))) Но се поправих
ай лека
цитирайВ къщ иси имам една машина за сладолед, която при всяко почистване променя местонохождението си, последния път я наритах под дъската за гладене... От това чудо сладолед не съм яла, поне не какъвто бих искала да ям, но след като и Зрънка не го тачи - за нищо не става ...
Въпреки че аз се отказах да се боря с нея (машината, това) много бързо ...
Тъй като не мога да готвя - мога да меся. Пита, хляб не съм се опитвала, а и желание нямам, след като веднъж ме гостиха с някакъв "страхотен" немски хляб, приличащ на ... черен пресован шперплат!
:) не обичам козунак. Или обичам точно едни козунак - детски спомен от прабаба ми, никога повече не съм яла такъв козунак и с годините отказах да опитвам дори ...
Тъй че - зарязвай социалните ангажимонти, и или продължавай да експериментираш с машинарията или запрепвай ръкави и отделяйки дванадесет часа - доколкото зная козунаците това им е гадното - се отдай на козунако печеные :))))))))
Не съм винавна, Ем, че снощи се наложи да бачкам до 2 и наместо да си чета за козунаците попълвах заявления :))) Но се поправих
ай лека
направих първия си читав хляб - снимка в нетлога :) в клана ни с пламен - хапване, пийване, такивимити работи :))
а ти не се преработвай :)
ще те черпя някой ден с ръчен козунак, майсторица съм , ма ме мързи :)
цитирайа ти не се преработвай :)
ще те черпя някой ден с ръчен козунак, майсторица съм , ма ме мързи :)
заминавам да видя :)
цитирайама че си и ти. другият път ще е още по вкусен :))
цитирайВашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене
За този блог
Гласове: 63729
Блогрол
1. Геноцид
2. елада пиньо
3. хапче антидепресант
4. когато ру е
5. старият циничен бук
6. колега ,не ме занимавай с глупости- Ъпсурт бе,ЪпсурТ
7. култ
8. Бар "Разбити сърца"
9. бушмен
10. jump
11. ако си пролет
12. хандука мдхтинтви
13. chambao
14. she say: so what
15. правилата с чук върху стената
16. rhymester
17. илиян, по вавилонски
18. В. като Виржиния
19. пред строя мирррррррррно!
20. късметче за деня :)
21. другарят гений
22. ветрени мелници в дзен
23. d_Ada
24. бюро жалби и оплаквания
25. танцуващият с Бегбеде
26. рейна
27. просто Хано
2. елада пиньо
3. хапче антидепресант
4. когато ру е
5. старият циничен бук
6. колега ,не ме занимавай с глупости- Ъпсурт бе,ЪпсурТ
7. култ
8. Бар "Разбити сърца"
9. бушмен
10. jump
11. ако си пролет
12. хандука мдхтинтви
13. chambao
14. she say: so what
15. правилата с чук върху стената
16. rhymester
17. илиян, по вавилонски
18. В. като Виржиния
19. пред строя мирррррррррно!
20. късметче за деня :)
21. другарят гений
22. ветрени мелници в дзен
23. d_Ada
24. бюро жалби и оплаквания
25. танцуващият с Бегбеде
26. рейна
27. просто Хано