Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.01.2012 12:11 - Моят свят не е твоят...
Автор: amfitrita Категория: Тя и той   
Прочетен: 5582 Коментари: 2 Гласове:
3



Часът е 11 вечерта. Аз гладя чаршафи. 
Имам почивен ден и реших да му се насладя - порция сериали сутринта, след като пуснах пералня с неговите дрехи. Сетих се, че трябва да си направя кола маска и да си почистя лицето. Защото ми е приятно ли? Не, за да съм по-хубава за него. Ако не беше модата и мъжете, едва ли би ми хрумнало да се самоизмъчвам и тормозя - щях да си ходя както си искам. Зарязах сериалите и отидох да простря дрехите.
Последва чистене. Прах, прахосмукачка (от къде ли идва всичкият този прах?). Толетната, банята (как той успява да си плюе пастата за зъби върху крана на чешмата?), ваната (тя не беше ли по-бяла мината седмица?). После пазар - нали трябва нещо да се яде. после смело решение - ще мина през работата му да го изненадам, да пием кафе. Опс, по средата на пътя - телефонът ми звъни, той се бил прибрал и виждаш ли, аз защо не го чакам вкъщи, нали имам почивен ден!?
Както и да е, правя се, че няма нищо (нали знаете, женското нищо, дето винаги значи - има нещо, но не ми се губи енергия да ти го обяснявам, и без това няма да го разбереш). Дойде време за готвене на вечерята - кога стана толкова късно? Мразя да готвя, винаги съм мразела, ужасна загуба на време за нещо, което си заминава за 10-15 минути. 
Фетучини с гъби - изглеждаше лесно в рецептата, имам всички продукти, не би трябвало да е проблем. Обаче успях да загоря фетучините, после пък им долях прекалено много вода, след което те изкипяха върху преди малко измития котлон... Сосът не беше толкова труден, само дето доматите се оказа, че не трябвало да са пресни, ами от консерва - съответно стана кисел. Ядеше се моето геройство, което сервирах  красиво декорирано след час и две бири време.
Оправих чиниите и точно мислех, че е време за релакс. преди новата работна седмица, когато се сетих за дрехите - дрехите за работа трябва да бъдат изгладени, пък и останалите дрехи, чаршафи и хавлии...
Часът е 11 вечерта. Аз гладя чаршафи. 
И имам почивен ден.
Не вярвам в равенството между половете. Никога няма да бъдем равни, ако някой не програмира мъжете да искат да спят в изгладени чаршафи,. да виждат прахта по хладилника и да разбират значението на почивния ден, в които се налага да свършиш домакинската работа.

"Моят свят не е твоят ... искам сам да вървя"
Имаше една такава песен, която незнайно защо ми изниква в съзнанието тази вечер. Не че искам сама да вървя - тъкмо намерих спътник и сега се чудя единствено как да намеря начин да имам свободен ден. В който да правя каквото си поискам.



Гласувай:
3



Предишен постинг

1. stix - Използвай услугите на химическо ...
30.01.2012 12:21
Използвай услугите на химическо чистене, занасяш спалното бельо и си го взимаш изгладено, напарфюмирано... всичко е точно. :)
цитирай
2. анонимен - X-factor
30.01.2012 12:27
Мда ... тъжно прекаран почивен ден в битовизми (за жалост всяка 2-ра жена би го описала така). Когато нещата те смачкват толкова, изцеждат силите и енергияга ти, просто ги зарежи ... На който не му харесва праха, храната и измачканите чаршафи понякога да участва ... Никой не е слуга на другия, ехохата на феодализма по нашите ширини е в миналото. Но в крайна сметка човек може да е толкова свободен, колкото му е волята и куража за това. Всяко нещо си има цена ... да правиш каквото си поискаш или да обслужваш "тъкмо намереният спътник в живота" :-)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: amfitrita
Категория: Тя и той
Прочетен: 330959
Постинги: 10
Коментари: 341
Гласове: 229
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031