Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.08.2017 19:26 - Висш британски разузнавач: Железния юмрук на Путин провали плановете на Вашингтон и Лондон
Автор: doktora757 Категория: Политика   
Прочетен: 4167 Коментари: 2 Гласове:
4

Последна промяна: 17.08.2017 19:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  image             

ЦРУ и МИ-6 подготвяли рухването на Русия, но претърпели унизителен провал

Висш британски разузнавач: Железният юмрук на Путин провали плановете на Вашингтон и Лондон

image23033 | 16 авг. 2017 | 13:08

The Guardian публикува интервю с бившия шеф на британското разузнаване МИ-6 Джон Скарлет, което впоследствие беше свалено от сайта, но все още е достъпно в кеширан вариант

         

 

The Guardian публикува интервю с бившия шеф на британското разузнаване МИ-6 Джон Скарлет, в което той разкри интересни подробности от стратегическия план на САЩ и Великобритания срещу Русия. Впоследствие статията беше свалена от сайта, но все още е достъпна в кеширан вариант.

В нея Скарлет разказва детайли от плана, който е трябвало да доведе до рухването на Руската Федерация. Става въпрос за "революцията на розите" в Грузия, идването на власт на Михаил Сакашвили и 5-дневната война, която доведе до отцепването на Южна Осетия и Абхазия. Според Скарлет "революцията на розите" е била обща акция на ЦРУ и МИ-6, която е преследвала няколко цели. Тя обаче е била провалена от решителните действия на руския президент Владимир Путин.

"Щателно проработеният стратегически план на Вашингтон и Лондон, който предвиждаше рухването на Русия през следващите няколко години се провали с гръм и трясък", заяви бившият шеф на МИ-6.

Според него, след идването на власт на Михаил Саакашвили в Грузия, Западът е планирал да разположи на територията на Южна Осетия военни и разузнавателни бази. В по-нататъшните планове влизало привличането на радикални ислямисти за дестабилизиране на обстановката.

"Трябва да признаем, че войната в Грузия от 2008 г. ни показа железния юмрук на Москва против нашия глобален план за действие в Кавказ", казва Скарлет.

"И макар кризата между Украйна и Русия се изостри на няколко етапа, Владимир Путин нанесе трети смъртоносен удар по този стратегически план чрез присъединяването на Крим в Русия. Надеждите ни за рухването на Русия не се сбъднаха и практически цялата операция беше прекратена", обобщавабившият шеф на британското разузнаване.

Освен всичко друго, Вашингтон и Лондон планирали и стъпки за изграждане на военни бази на украинска територия.

"Планът предвиждаше, след идването на Саакашвили на власт, Русия да бъде стратегически фрагментирана и дезинтегрирана в три стъпки. Първата беше създаването на военни и разузнавателни бази в Южна Осетия. Втората стъпка предвиждаше радикални ислямисти да вземат властта в Дагестан, Чечения, Северна Осетия и Черкезия (става въпрос за Карачаево-Черкезия, кавказка република в рамките на Руската Федерация, бел. ред.). Тази част от плана предвиждаше взаимодействие на между ЦРУ, МИ-6 и висши офицери по сигурността от Турция и Саудитска Арабия. Ако ислямистите бяха успели да вземат властта, то НАТО на практика щеше да получи достъп до северните части на Кавказ", признава Скарлет.

Третата фаза на плана трябвало да настъпи след стабилизирането на Украйна като военна и разузнавателна база. Предвиждало се да бъде предизвикан конфликт между Украйна и Русия, в резултат на който НАТО да окупира Северен Кавказ и цялото руско черноморско крайбрежие. Този етап от плана трябвало да бъде финализиран чрез формалното приемане на Украйна и Грузия в НАТО, което щяло да доведе до рухването на Русия, издава бившият шеф на разузнаването.

В крайна сметка, превантивните удари на Путин, първо в Грузия, след това в Крим, доведоха до пълния провал на плана, признава Джон Скарлет.

Превод и редакция: Епицентър.БГ 

Източник: http://epicenter.bg/article/Vissh-britanski-razuznavach--Zhelezniyat-yumruk-na-Putin-provali-planovete-na-Vashington-i-London-/134193/7/0 


              image




Гласувай:
5



1. krumbelosvet - Прости ФАКТИ
18.08.2017 04:55
Прости ФАКТИ, скрити от промитите мозъци в "атлантическото пространство". Плюс това, че И ЕВРОПА се унищожава, но тя НЯМА ЗАЩИТНИ МЕХАНИЗМИ. Аняма, защото ВСИЧКИ РЪКОВОДНИ ПОСТОВЕ са в ръцете на унищожителите. Честита победа на НАТО, т.е. на Уолстрийт. За това беше подскачането по митинги, от 1968-ма до "арабските пролети" и предателството на Меркел, тоя Горби с фуста.
цитирай
2. bojil - Това може да го каже само британец, ...
18.08.2017 18:20
Това може да го каже само британец,който лежи в психиатрията. За какъв юмрук на Путин става въпрос- той да не е уличен хулиган,да размахва юмруци срещу минувачите когато е пиян?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: doktora757
Категория: Други
Прочетен: 5037297
Постинги: 508
Коментари: 1949
Гласове: 3338
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031