Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.08.2012 21:34 - относно самодивите и раниците
Автор: sowhat Категория: Лични дневници   
Прочетен: 6985 Коментари: 17 Гласове:
23


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 както ви обещах, време е да продължа с моята не - но достатъчно самодивска история. 

до тук пристигнахме на хижа Безбог, качихме върха и срещнахме ... абе не мечки, а хора.
такива, които се тревожеха, че тръгвахме късно за върха и ни предлагаха начелниците си, такива като Миро и Янаки, които ни чакаха по морените и ни показаха боровинковите поля, абе в планината се срещат хората, явно тиквите не виреят много там. ))

скъпи, all inclusive туристи, спокойно можете да си вземете куфарите и дим да ви няма в посока  Безбог. ще ви качат на лифта, ще ви настанят в луксозна стая, с душ, тоалетна и дори тоалетна хартия, ще ви осигурят и кебапчета и кифтета, даже и дискотека с най новия хит на Азис, както и уайърлес , за се изфукате във фейсбука си, видите ли чак де бяхме.

скъпи планинари, ако игнорирате столовата и манифестацията до 16 и 30 часа, можете да се насладите на страхотни залезни гледки към Безбожкото и Поповото езеро, както и към Газейския циркус и Стражите. за боровинките вече казах, а и нощем зад дървената барака до самото езеро се пали огън в огнището, така че усещането за планина е почти 80 % во.

та наспах се, събудих се изгрях, видях , че и аз , като една истинска градска кокона съм се уредила с уайърлес и кафе лавацка на зазоряване и се курдисах с разпуснати къдри да пия кафе на безбожката тераса.

дето се вика, готова за самодива, само езерата да ми паднат, на мен сцена и декор, не са ми нужни.

проверих часове на изгреви, на залези, време и прогнози и айде раницата на рамо. 
хубу се наточих, обаче не предвидих един види се от огромно значение факт и тва беше огромната ми раница.

в 9 сутринта се изстрелваме посока Тевно езеро, а де отивам знам само от карти и от легендарните разкази на приятели, нооо аз съм пич бе, що места съм ръчнала само с четене на форуми, та сега ли ще ми се опрат некви си там 4 часа.

И понеже съм максималист, съм включила и в програмата плацикане на Самодивските езера и търчане по Кралев двор.

Хубу, ама или аз съм идиотка или Вселената нещо се е прецакала та не ми е разчела правилно посланията.

Слънцето пече, грозно зловещо, раницата ми виси жестоко, а пътя е право та нагоре. Единсвеното , което ме кара да продължавам да пъпля като калинка напред е великия ми инат и великолепните гледки на Сиврия и Джано, както и заблудата с малката денивелация. 
Малка, друг път.
image
След разклона за Полежаните и стремително качване, следва още по стремително слизане посока Папазчаир, затъване в кал, от която ме спасяват само добрите ми обувки и отново пъплене в посока езерото. 

Хващам се като удавник за сламка, за думите на един пастир, че пътя до Тевното е още час и половина и ми иде да викам ура, че ще се оттърва от мракобесната си раничка. 
Явно, човекът е имал предвид някое друго Тевно, щото само до Поповото лазим още половин час.

Там на ширналите се поляни, полагам морна снага и хич даже мерак ми не иде, да отрепетирам поне малко самодивкото къпане. 
Следва половин часово мързелуване и опити да се кънектнем с останалия свят, но нали сме стартирали - Дим да ни няма, кънекта е глейте си работата.
image

image

image

imageimage
Посрещаме и изпращаме изпосталяла бургаска група, която ме кара да си задавам
въпроса - бе тия що така ходят като пребити, но на тоя въпрос, тепърва предстои да си отговоря. 

Аз като едно социално животно, завързвам раздумка с един фотограф, който огорчено ми споделя, че няма да ходи до Митрово езеро, за да снима, щото щяло да вали!!!

Ами, ще вали, казвам  аз, - я, па тоя, аз от 20 дни не съм излизала от синоптик беге, мен кви тевни облаци са ме гонили по Тевното, та не е валяло, та ся ли... и както обикновено, излизам като блиндинка от разговора. 

Намятаме раниците отново, дебнем маркировката, почва едно зверско катерене по скали и морени над самото Попово езеро и изведнъж след 15 минути нечовешко катерене, се оказва че сме объркали посоката. следва връщане, опити от моя страна за полет  с раница в езеро и прочие екстремални изпитания на самодивската ми психика. 
image
Оттам насетне пътя е само напред и само нагоре, с нечовешки денивелации, ако не сте джедаи , не правете това сами.
Вече не пъпля, а лазя и всяка крачка ми се струва въпрос на живот и на смърт, слънцето прижуря, сянката е кът, гледките са все така зашеметителни и нечовешки красиви, както са нечовешки и усилията ми да вървя напред. 
image
Благодаря на приятелите, на Бог и на Вселената, които не ме изоставиха и тоя път, караха ме да продължавам напред къде с боровинки, къде с Джони и с носене на раницата ми и с половин Марс. ))))))))

image

И двете други групи, с които се разминаваме за около час време, ни информират с  двата часа , които остават до Тевно, а вече са минали не 4, а пет часа от тръгването ни ( май пъплене, беше правилата дума? ))))))))))))

Най после стигаме Самодивските езера, красиви и удивителни, има и палаткуващи там, изумително е, хм и аз вместо да запретна крачоли и да се разхвърля по little black бански, имам сили едва колкото да вдигна фотоапарат и да отворя изумено уста. 
image


image

image

За повече от това ми трябват супер силите на Спайдърмен, Супер мен, Арнолд Шварцанегер и Жената Котка, но за зла беда, нито един от тях не пресича пътя ми или не си е направил труда да си отвори вселенския имейл.

Така, че пфу, тю, на, никва самодива не стана от мен, фръцвам се и почвам да се тътрузя по поредния космическо моренно чукарен пейзаж.

image


В тоя миг, Вселената , явно засегната от моята нерешителност и мекушавост, решава да ми покаже гнева си и започва с дребен дъждец. 

Хм, тва е облаче, отсичам аз и атаката към Кралевдворските камънаци продължава- Опасявам се, че камъньето и дръвье- то от опълченците на Шипка, са били по експедитивни от мен, мен дъждеца ме не плаши, аз съм от ония двете калинки с пъстрите пелеринки.

Тук вече влизаме в изцяло зловещ каменно моренен циркус, когато Перун, решава да покаже мощта си, като истински гръмотворец. Затрещява и директно започва градушката.
image
Алооооо, синоптик беге, абе вие, къде сте, а?
Да вземете сега вие да ми вадите дъждобрана, от дъното на 30 килограмовата раница,а?

Както и да, пръсвам си раницата, като на сергия сред морените, обличам естествено якето, докато стигна до дъждобрана нищо сухо не е останало в раницата ми. 

Следва екшън от прескачане на морени и бягане от клека с 300 в час, бърза ориентация в обстановката, издирване на скален процеп, влачене на раници и пълзене в процепа, както и гледане на 3D буря на 2700 нм височина в естествени размери, за около час половина. 

Дъждецът, така умишлено пропуснат от синоптик бегето, упорито не продължаваше да спира, така че трябваше по някое време да го преживеем, за да разберем , че до края на портите Кралеви има само 10 минути. 

Не ме питайте, как минах през Кралеви двор, от радост, че виждам заслона, дори забравих да изпея Кралю Порталю, отвори порти , но пък шляпах много доволна из локвите, в очакване на горещия чай от Ванчо и Валя.
image
Та, така.
Никва самодива не стана от мен, пак си останах сама и дива, обаче на другия ден пък на успях да стана Василиса. Прекрасна.

Така е, много им, здраве на самодивите, поне за тоя път, аз обаче притежавам чутовен хъс, така че, нищо не се знае, може следващия път да им нагазя ризите.

image
Кралевдвор

image
image
image



Гласувай:
23



Следващ постинг
Предишен постинг

1. ufff - Ойларипи-и-И! Какви води, какво ...
30.08.2012 22:03
Ойларипи-и-И!
Какви води, какво нещо! Много молим самодивите да внимават с русалките (вътре има мечки).
;)
цитирай
2. yuliya2006 - СТРАХОТЕН ПОСТИНГ А СНИМКИТЕ. . . ...
30.08.2012 22:15
СТРАХОТЕН ПОСТИНГ А СНИМКИТЕ...ПРОСТО КЛАСА!

С ОБИЧ ДЖУЛИЯ БЕЛ
цитирай
3. sowhat - благодаря,
30.08.2012 22:26
Джулс )))
цитирай
4. injir - Да знаеш! Вече си самодива! :) Щом си ...
30.08.2012 22:26
Да знаеш! Вече си самодива! :) Щом си стигнала до Кралевдвор и боговете са те умили с дъжд и град, а после си пила билков чай - Магията е сторена.:)
цитирай
5. sowhat - уфелио,
30.08.2012 22:26
накрая ще ме принудищ да пусна още един пост, спешълити фор ю, с подписа на баба меца )))
цитирай
6. lubara - Поздрави, sowhat!
30.08.2012 22:29
Сега ще спя, ама утре ще чета!
цитирай
7. sowhat - дива, съм още, инджир, дива
30.08.2012 22:34
в колко езера още не съм си умила нозете )))
цитирай
8. sowhat - лека нощ, любо
30.08.2012 22:34
и утре е ден )))))))
цитирай
9. osi4kata - ох, че хубавоо..
30.08.2012 23:08
И снимките, и всичко останало :). Ми ти си си самодива по призвание, бе уичи :)))
цитирай
10. erato7 - Много ми хареса постингът ти, so...
31.08.2012 08:06
Много ми хареса постингът ти, sowhat!
Поздрави!
цитирай
11. lubara - Поздрави, sowhat!
31.08.2012 09:03
Само аз не съм бил там, ама другата година, отивам! Много хубаво преживяване и хубави снимки!
цитирай
12. joysii - Ох, покрай твоите постинги ще взема ...
31.08.2012 09:28
Ох, покрай твоите постинги ще взема да заобичам планини, горички и тревички.
............
Красиви снимки,невероятна природа.
А на теб - на лицето ти е изписано ,че ти е готино.
Сладка маца си.:):)
цитирай
13. kosara2008 - ;))))
31.08.2012 09:58
кралю порталю отворил си порти за чудесийката Ввасилиса Прекрасна, която е просто една страхотна мацка,че и с характер,а вълшебнот ои дарслово няма аналог!!!!!

цунк, Слънчефка,
цитирай
14. sowhat - благодаря, ерато,
31.08.2012 11:21
на мен ми хареса емоцията, затова я споделям
цитирай
15. sowhat - джой,
31.08.2012 11:22
те са само за обичане )))) благодаря
цитирай
16. sowhat - слънчева, здравей
31.08.2012 11:22
добре ме познаваш ))))))))))))
цитирай
17. kasnaprolet9999 - Страхотни снимки, весел разказ, а ...
24.11.2012 19:57
Страхотни снимки, весел разказ, а тези розави цветя са горски върбовки.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: sowhat
Категория: Лични дневници
Прочетен: 6302801
Постинги: 921
Коментари: 24681
Гласове: 63729
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031