Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.03.2009 08:51 - престъпен ум
Автор: sowhat Категория: Лични дневници   
Прочетен: 7838 Коментари: 46 Гласове:
0



вчера един от анонимните започна денят ми : защо не пишем за престъплението. признавам си от доста време умишлено избягвам това като тема. и не за друго, а защото не ми се иска да си развалям деня и без това с нещата , които ме тровят през повечето време.

ставали ли сте жертви на престъпление?

тази година ми се случи три пъти.
е за сега сме само март, който още дори не е превалил. до декември има още девет месеца, има време за още ( ще възкликне черногледият сарказъм в мен).

на първи януари наркоман влезе в дома ми. за щастие кучето ни събуди, наркомана обаче успя да избяга.
ще кажете, какво пък толкова - нали нищо не се случи. разбира се , че нищо не се случи , но ако беше?

през февруари, някой разби вратата на дома ми и пусна кучето си в двора ни. ако беше женска , както и да е може би щях да разбера. но кучето беше болно, старо и гладно. просто някой е поискал да се оттърве от грижата за домашният си любимец за моя сметка. така де , гледам едно куче, що да не гледам още едно.

през март ограбиха баба ми. някой проучи че вуйчо ми е починал, че баба ми живее сама, без да имат търпение да се минат и 40 тте дни от погребението, просто я излъга да му отключи и й отмъкна 500 лв. тя е добре. уплашена, но добре. може би склерозата ще и помогне и ще забрави, че са я ограбили.

нищо не се случи. освен параноята , която трайно се настанява в мен.
моят дом е моята крепост ли?
друг път!
да, дето викат хората - абе малкият дявол.
но си мисля, ще се чуваствам ли спокойна и защитена в дома си пак, отново и знам отговора:
не се.
поръчах нови врати, ако трябва ще взема и наистина зло куче пазач. мога да гледам още едно куче. мога да инсталирам и камери, но се питам - това ли е нормалният живот, който трябва да водя оттук нататък?



Тагове:   дом,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. nadagr - щом полицаите на своя протест
20.03.2009 08:54
погребаха МВР,какво очакваш?
цитирай
2. sowhat - нищо не очаквам наде
20.03.2009 08:56
купих си пушка.
цитирай
3. nadagr - с роза
20.03.2009 08:57
на щика?
Хайде да се усмихнем!
цитирай
4. sowhat - не бе :)
20.03.2009 09:01
въздушна ( но плаши ). и се случи нещо което не мислех че ще ми се - държа оръжие в дома си.
цитирай
5. sowhat - хех, миро постът не е за да провокира самосъжаление
20.03.2009 09:12
предвид щурата ми натура, а размисъл - докъде я докарахме щом не сме защитени в дома си?
цитирай
6. veselinvalev - ПРЯСНОТО МЛЯКО НА МОЕТО ДЕТСТВО
20.03.2009 09:14
ПРЯСНОТО МЛЯКО НА МОЕТО ДЕТСТВО

В моето ранно детство, майка ми оставяше на тротоара пред къщи в ямболския квартал "Каргона" една празна тенджера. Под тенджерата си стояха парите за млекаря. По някое време тя излизаше и си прибираше млякото. Така правеха всички в квартала. И никой не следеше какво става с тенджерата и парите му. Сега сигурно би звучало като виц. Но беше истина. Единствено лошо, което можеше да ти се случи, ако забравиш цял ден да си вземеш млякото от тротоара, а времето е лятно. Тогава млякото ти щеше да се развали. Нищо друго. Но и това не можеше да ти се случи, защото ако някой забележеше,към обяд да речем, забравената ти на тротоара тенджера, щеше да ти викне от улицата да си я прибереш, загрижен да не ти се вкисне млякото...
цитирай
7. buboleche - аз нали си изкарвам
20.03.2009 09:19
разрешително за носене на оръжие от 5 месеца...E, имам напредък, поне си извадих свидетелството за съдимост. Чакай сега да ти покажа какво правих с единия от пищовите в къщи, след малко в блога.:))
цитирай
8. sowhat - мда и дори помня
20.03.2009 09:29
когато ти казвах, че не е нужно да влизаш в параноя. често се замислям за теб, когато осъзнавам своята. :)
цитирай
9. sowhat - веско вече и в аврена даже не е така
20.03.2009 09:30
и то не от от вчера, не от преди година , а от доста години.
и не ми се иска да разкажа какво изпитах като видях една вечер човек върху покрива на къщата...
цитирай
10. buboleche - то не е параноя, а
20.03.2009 09:40
практичност. Принципно нищо не пречи да застрелям някой ентусиаст с пистолет, който се води на името на мъжа, пак си е законен, но той иска да имам разрешително за носене на единия, евентуално ако реша да си го нося в чантата, което аз няма да реша, но най-вече за да му освободя мегдан да си купи още един- два пистолета с чисто сърце. Че сега му е съвестно да му се водят толкова на негово име.. :)))))))
цитирай
11. krotalka - Соу,
20.03.2009 09:41
каквото и да казват някои, по-спокойно се живее в това отношение на запад. Не че и тук не стават такива неща, но мнооого по-рядко, а и полицията си върши работата.
цитирай
12. sowhat - знам но не мога да се
20.03.2009 09:41
оттърва от натрапчивото подскачане при всеки най безобиден шум.
стрелкиньо :)
цитирай
13. sowhat - надявам се един ден кроти
20.03.2009 09:54
да можем да кажем същото
цитирай
14. veselinvalev - Соу,
20.03.2009 10:07
Разбира се, че и в яболския "Каргон" не е така, и в ямболския "Аврен" - още много-много отдавна. Знам как е и сега. И разбирам, то не е само потрес и омерзение, а трудно можем да намерим даже думи за "коктейла от чувства" които изпитваме към тоталната престъпност в държавата ни на всякакво ниво. Аз съм работил повече от 15 години вече на улицата в повечето от големите ни градове - лятото - предимно нощем, и имам представа какво става дори и на централни и осветени улици, а за обирите по домовете, за насилието по улиците и денем, за насилието върху възрастни хора и деца също, това, че полицаите са част от престъпността в държавата - също. Да не говорим за политици, държавни и общински служители. Престъпността е масова, защото правосъдието ни е престъпно. От там трябва да започне преструкторирането на това, което наричаме "ОБЩЕСТВО". За най-дребното нещо като хванат крадец и престъпник - веднага да отива в затвора, където е мястото му. Но повечето от забогателите в България трябва да са в затвора. Също и циганските и наркоманските ежеминутни набези върху личността и собствеността, мутрите, които все още са организирани в държавно-полицейската мафия. Просто исках да си припомня времена в които имаше човещина. Времена в които, ако някой откраднеше, той вече беше обречен на обществено презрение от всички. А сега престъпниците ги показват по телевизията и медии всякакви - вестници, списания. Всички знаят, че са престъпници, но ги наричат "Елит" и "Еталон" на обществото. И аз съм гневен като всички нормални хора, които нямат престъпно съзнание. И точно към това е и моят гняв, че нищо не се прави, за да се изтръгне властта на "престъпното съзнание" в България. А може би не само в България. Това навярно е глобален проблем на целия съвременен свят. Ненавижадм "героизирането" на престъпниците и тяхното съзнание. Привет. Веско
цитирай
15. sowhat - привет
20.03.2009 10:10
веско. съгласна съм с теб.
цитирай
16. vitaniya - Добро утро,
20.03.2009 10:27
то защото вчера не звех думата, някак не ми се обясняваше за сълзите, скрити от шапката точно на рождения ден на детенце, та сега да кажа ...

Малко, китно градче... и по-нататък всяка прилика с песничката се приключва. Преди години, почти в близкото минало, някъде диагонално, прочетох коментар за млякото и си спимних за това ..
та
една отключена адвокатска кантора, самият адвокат не си я заключва, защото търчи напред назад, още повече че около нея - все кантори, колегите му оказват контрол на влизащите и излизащите ... В същата тази кантора - сложени на масичката в една торбичка - мляко и някакви други дребни неща ... Прибира се адвокакът - и няма мляко, няма торбичка, няма никой :)

Отново тъй, друга кантора - що да не се опитат да я разбият някакви наркоманчета ... виж може и да има оставен някой друг лев в нея - такси, макси ..дъра дъра ...

защо да не се опитат да влязат в дома ми, и защо след това заловеният крадец, който като Остап Бендер обиколил няколко съседски къщи, включително на съседа срещу нас който е ченге (ха аххахах), и отключил най-нагло входната им врата със собствения им ключ на излизане -вмятка - що да се пъне да прескача, та същият този що да не се измъкне от РПУ-то пак като Остап бендер, и що да не ми звъннат ченгетата, за да ми кажат - пази се...Сега си мисля - дали на всеки биха се обадили и това ли ми е бонуса ?!

За престъпността мога да говоря дълго и широко ...
Винаги се сещам за Крум ... И за невъзможността на държавния апарат, а също така - това подчертано - за нежеланието му - да защитава собствените си граждани ...
Нямам пушка, нямам оръжие, крепостите се разпадат ... тъй ...
цитирай
17. sowhat - малко (всъщност доста )
20.03.2009 10:34
тъжно прозвуча това - крепостите се разпадат вити, но е истина.
и не е просто параноя, а е страх. истински, от онзи с големите си очи. и има ли изход?
не виждам, честно казано
цитирай
18. vitaniya - Нежеланието!!!!!!!!!!!!!
20.03.2009 10:40
препречва всички възможни варианти за изход - от каквото и да е било, за жалост при нас.
Соу, преди време се скарах с един човек, защото се подиграваше на патриотизма ми. Гавреше се, по -точно!
Обичам си Родината! Болна обич, но я обичам!
В същото време зная, че я съсипваме. Онези горе, онези долу, онези по средата, онези отпред, онези отзад ... Престъпност, корупция, безогледното унищожаване на всичко, откъдето и да го погледнеш ... Няма изход... По този начин няма изход ...
Или пък изхода е - да снигнем дъното - накъде повече, обаче - за да се отблъснем и да тръгнем нагоре ... Но то по-голямо дъно от това ..може ли ?

Децата ни?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Б*си, ден петък ...

я за разведряване, онзи ден ми тго пратиха на пощата ми мн. харесах :)

http://www.youtube.com/watch?v=ciKuuilHr98
цитирай
19. sowhat - от двайсет
20.03.2009 11:03
минути се чудя какво да ти кажа и просто не знам. знам че каквото и да кажа, ще е съчувствено и дребно. недостатъчно. за всеки персонално най лесно е да кажеш - дъното и от там или се давиш или изплуваш.

в случая, просто не знам. дори не умея да плувам . а и понякога ми се струва , че съм се уморила да се оттласквам от шибаното дъно.
кво пък, песента поне е хубава
цитирай
20. анонимен - Честита пролет, Соу! Дайте по...
20.03.2009 12:43
Честита пролет, Соу!
Дайте по-ведро днес, петък е все пак!:)
цитирай
21. utremer - http://www. youtube. com/watc...
20.03.2009 12:58
http://www.youtube.com/watch?v=zLv8uB3hWZo
happy yogether.
да стигнеш дъното понякога просто означава, че водата е малко :))) соу, честит ти слънчев ден
цитирай
22. sowhat - 21 и на теб честита
20.03.2009 13:53
настъпи точно преди 10 минути :)
цитирай
23. sowhat - утремер , приятелю
20.03.2009 13:57
:) дано водата е малко , но при мен все още вали и вече има 15 см сняг :)
благодаря за песента
цитирай
24. strega - докато четох
20.03.2009 14:36
си спомних за най, ама най-любимата ми книжка
ето ти един откъс, с който се надявам да те усмихна:)))
въпреки!

"...
Щом остана сам, чичо Боровинка веднага започна да се страхува от крадци.

„Сега — мислеше си той — живея в голяма къща и сигурно ще ме оберат. А може и да ме бият, докато спя, понеже ще мислят, че съм много богат.“

Дълго мисли той, дълго си блъска главата и най-сетне реши да постави звънец на вратата на къщата. Под звънеца забоде картонче, на което написа с едри букви:

„Умоляват се господа крадците да звънят. Ще бъдат поканени да влязат и ще могат да видят с очите си, че нямам нищо за крадене.“

След като написа обявата, той се успокои и понеже слънцето беше вече залязло, легна да спи.

Към полунощ — дзън?! — звънецът го събуди.

— Кой е? — запита той, като надникна през прозорчето.

— Ние сме, крадците — отговори един груб глас.

— Идвам веднага, имайте малко търпение, докато си облека халата — отвърна чичо Боровинка.

Той облече халата, отвори вратата и покани крадците да огледат цялата къща. Крадците бяха двама здравеняци със страшни и дълги бради. Един по един, за да не си чукнат главите, те надникнаха в къщата и скоро се убедиха, че няма нищо за задигане.

— Видяхте ли, господа? Видяхте ли? — тържествуваше чичо Боровинка, като потриваше ръце.

— Хм, хм, хм — изръмжаха недоволно крадците.

— И аз съжалявам, честна дума — продължи Боровинка. — Все пак дали бих могъл да ви услужа с нещо? Искате ли да се обръснете? Имам едно ножче за бръснене; то е доста старо, тъй като е наследство от прадядо ми, но се надявам, че ще свърши работа.

Крадците се съгласиха. Обръснаха се, както можаха, с ръждясалото ножче, поблагодариха и си отидоха. В края на краищата те бяха добри хора и кой знае защо бяха станали професионални крадци.

Чичо Боровинка си легна и заспа. Към два часа през нощта звънецът издрънка отново. Бяха дошли други двама крадци. Той ги пусна да влязат. Но един по един, разбира се, за да не продънят къщата. Те не бяха брадясали, но единият от тях нямаше копчета на дрехите си. Чичо Боровинка му подари иглата и конеца си и му напомни да гледа винаги по земята, когато ходи.

— Защото — обясни той — по земята могат да се намерят много копчета.

И тези крадци си отидоха.

И така всяка нощ крадците будеха чичо Боровинка, звъняха, посещаваха го и си отиваха без плячка, но доволни, че са се запознали с един толкова добър и любезен човек.
..."
из "Приключенията на Лукчо", Джани Родари
цитирай
25. sowhat - наистина ме усмихна нат
20.03.2009 14:38
може би нещо такова ми трябваше :))
благодаря
цитирай
26. agent074 - Миналата година ми откраднаха б...
20.03.2009 15:40
Миналата година ми откраднаха буса. Полицията още го издирва....
цитирай
27. luben - За голяма жалост
20.03.2009 15:52
днешният свят (голяма част от него) е тясно свързан с престъпността. Понякога толкова много, че го приемаме за даденост, което както ти правилно повдигаш - не трябва да го правим. Не знам дали някога пак ще настъпят по-безпрестъпни години, но на този етап - определено трябва да взимаме повече мерки срещу случайните престъпници. Като се надяваме, че не сме обект на добрите, изпечени такива...

Ако намериш една готина ротвайлерка, мога да ти обещая един пазач - ако прилича на баща си ще е страхотен - ще всява бая респект към разни влизащи и неканени. А иначе е една душица...може да се галите и глезите до безкрайност ;)
цитирай
28. sowhat - :)
20.03.2009 15:56
знаеш ли че съвсем добре те разбирам любо, мога да изпитам загубата, защото знам за какво говорим.
благодаря ти
цитирай
29. sowhat - agent074
20.03.2009 15:59
за жалост си живучкаме"" в абсурдистан
цитирай
30. анонимен - Така ще да е, като държавата насъ...
20.03.2009 17:18
Така ще да е, като държавата насърчава раждаемостта сред престъпниците, като им осигурява безплатен транспорт, образование, ток, вода и т.н. И изплаща майчинство на майката за всеки роден престъпник, без тя изобщо да е работила, приятелко моя.
цитирай
31. cefulesteven - Ограбвали са павилиона ми, докато ...
20.03.2009 17:27
Ограбвали са павилиона ми, докато го държах. Няма да казвам колко месеца изплащах, не помня точно, защото ми се струват много повече отколкото реално са били. Детска работа, в сравнение за измамата с дома ни, но тя си стана почти законно, а тя е нищо в сравнение с друго в живота ми, за което наистина е по-мъдро да помълча, че даже и да забравя като емоция, но някак да си помня като урок.

цитирай
32. анонимен - 1
20.03.2009 17:35
Понеже в случая престъпния ум е ограничен до Кражба , трябва да се каже , че кражбата е изкуство . Не всеки може да краде . И понеже има тенденция в този сайт всички да са някви изкуствоведи- трябва да оцените труда и майсторството на хората . Ае ходи ти влиз в на някой къщата незабелязано ..
Иначе понеже сме българи и живеем в България всеки трябва да има пушка , тва е ясно . Мене тва ми се изясни кат бях на 9 и видях един убит старец . Убит с лопата от няколко мангала за някво жито . к .
цитирай
33. agent074 - За да влезеш в безлюдна къща не ти ...
20.03.2009 18:27
За да влезеш в безлюдна къща не ти трябва изкуство. Трябва да си нагъл и също толкова гнусен. Анонимният е прав- не трябва да се толерира престъпността, която идва от гетата.
цитирай
34. анонимен - Добре дошла в Содомория, сестро!
20.03.2009 19:23
Каквото повикали, такова се обадило. И, ало, я по-весело! Мога да те урдя с АК7.62, Базука РПГ и др.
Ще хванем и Батмана за горски. Чакам те на люта ракия!
Страхотна си!
цитирай
35. анонимен - Не можеш да си представиш колко те ...
20.03.2009 21:58
Не можеш да си представиш колко те обичам.
цитирай
36. raylight - Нападението
20.03.2009 22:40
е най - добрата защита. като под "нападение" се разбира активното гражданско и политическо участие в обществото, непрекъснат натиск над инситуциите да си вършат работата, гласуване за демократични партии и др. Оношението може да е на всякакви нива - от групи за наблюдение и защита в квартала до смяна на тройната коалиция
цитирай
37. sowhat - миакара
21.03.2009 08:36
правя каквото си искам, точно на теб ли трябва да давам обяснения?
аз нямам проблеми, ти ако имаш за тая работа си има психиатри.
знаеш че не си добре дошла в блога ми нали? аз отдавна съм престанала да се интересувам от това какво правиш, последвай съвета ми и го направи и ти
цитирай
38. sowhat - рей
21.03.2009 08:38
малко ми е съмнително че това ще свърши работа, защото в последните 20 години, определено не върши.
цитирай
39. sowhat - ан.36
21.03.2009 08:40
почувствах се като лора крумова тази сутрин :)
цитирай
40. sowhat - ан.35
21.03.2009 08:41
:)) определено ме развесели
ракия още в 8 и половина сутринта :)) ще ни помогне ли да се справим с всичко или като се напием няма да ни пука просто?
хайде аз те каня на кафе
цитирай
41. sowhat - agent074
21.03.2009 08:42
виж аз не говоря за празна къща. вярно че не нужно изкуство, само наглост им е достатъчна
цитирай
42. sowhat - wtfftlol
21.03.2009 08:45
не знам дали е изкуство и какво е по дяволите. знам че искам да усещам в дома си чувството за неприкостновеност.
спокойствие. съжалявам за това което си видял(а) на 9. нито едно дете не заслужава такава гледка
не знам какво да ти кажа повече.
цитирай
43. sowhat - някак си не се забравя това нещо стеф
21.03.2009 08:48
и аз затова умишлено избягвах темата и не ми се говореше по въпроса. още повече , че не съм забравила когато бубулече беше ограбена посред бял ден, когато съвсем наскоро им откраднаха колата и аз се опитвах да я убедя, че не бива да сме параноици. само че това не е параноя, а защитен рефлекс.
жалкото е да живеем, озъртайки се
абе смахната история
цитирай
44. sowhat - ан.31
21.03.2009 08:54
знаеш ли , някак не е честно да прехвърляме всичката вина на малцинствата.
и ще се обоснова.
младежът с когото започна Новата ми година, беше със скъпо скиорско яке, добре облечен и ужасно дрогиран.
преди да го питам къф му е проблема, избяга доста бързо.

хъскитата не са евтини кучета-това , което беше пуснато в двора и заради което бяха разбили вратата. не съм виждала някой от малцинствата да си оставя кучето - какъвто и помияр да е то. по скоро биха го убили, но е и пуснали в чужд двор. или по скоро биха взели моето, от което щеше да ми е още по гадно.
и накрая мъжа ограбил баба ми , също е не бил от малцинствата.
сега ми кажи, трябва ли да ги слагам под един знаменател всички?
защото, прости ми но аз не съм расист, нито шовинст.
не слагам етикети на хората. еднакво ме боли за всички и никой, ама никой не е застрахован от това да бъде жертва.
цитирай
45. neanonimen - бyм-бyм
21.03.2009 09:12
щe cи купя aвтoмат eo..:)
цитирай
46. sowhat - н. приятелю
21.03.2009 09:36
и ще идеш после у канада ли ? :)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: sowhat
Категория: Лични дневници
Прочетен: 6301629
Постинги: 921
Коментари: 24681
Гласове: 63729
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031