Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.02.2009 10:15 - преброяване на дивите зайци
Автор: sowhat Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1611 Коментари: 13 Гласове:
0



напоследък имам все по рядко време за четене и постоянно занемарявам блога си , но и пред 10 тте свободни минути които имам , ми прави впечатление една постоянна тенденция. в блога напоследък поради липса на новини, поутихналата газова криза и замрелия протест, се нариха едни теми жени vs мъже.
навремето докато децата ми се учеха да сричат, учехме едно стихче " ... ту му млякото горещо , тук пък друго нещо..."та и аз барабар петско с мъжете да се изкажа .
имаше един супер лаф - на крива ракета, космоса и пречи ( е има и по циничен вариант, но не е за пред детската аудитория)
та жените се оплакват от типа мъже, подреждат ги в класации по вид, род, семейство и домашни привички и пороци.
а мъжете, достойно им опонират подреждайки следващата квалификация и класация. и се започват едни кометарни седянки, живот ли е да го опишеш...
всъщност нямам нищо против взаимното надплюване и ножовете в гърба. но е добре преди да почнем да си вадим сламките и очите , да се качим и на собствените си греди.

ще почна от жените за да не ме обвини някой в тенденциозност.
Жените, много често обичаме да живеем в собствен свят, изграден върху мечтите и илюзиите и ни , и всяко кривване на мъжа от идеала ни , води до неспасями последствия. Хем искаме да сме силни, да градим кариера , да имаме семейство и деца, хем ревем че искаме някой да ни закриля, да сме безпомощни , крехки и нежни.
е, не става.
или сме безспомощни или не сме. в този случай е най добре да се приемем каквито сме - тоест закриляни домакини и майки или успели професионално жени, без да мрънкаме - а защо не съм тази или онази .
ами защото не сме . във всеки случай сами правим избора си, като мъжете ни не са виновни за това. ако мъжът до нас ни е подтикнал за избора, който вече сме взели , пак ние сме си виновни, щом сме допуснали някой до нас да ни диктува промените. в крайна сметка ние сами сме избрали мъжа си , нали ?
тогава не разбирам, защо ако сме недоволни от живота си , не правим нищо по въпроса, а си търсим виновник.
това, че сме се променили и , че имаме нови потребности и желания, не прави автоматично виновен мъжа до нас ( нито пък жената).
има един много стар метод за решаване на проблема и се нарича - разговор. споделяне. ако не говорим ако не споделяме, няма как да разрешим проблемите си.
по презумпция не се очачва, човека до нас да има директна връзка с Космоса и да чете желанията ни. Така че момичета - действайте. Говорете. Ако не ви харесва живота, който имаме - променете го . Без да се сърдите на другият отбор.
На работа не се сърдите на колегата до вас, че кара по хубава кола или че ходи на екзотични почивки . Той си го е завоювал сам. По същия начин е и у дома. Ще имате онова, което сами си създадете.
Общо взето горното се отнася и за мъжете.
Скъпи мъже, ние сме тези , които сама сте си избрали. Ако нещо в нас не съотвества на критериите ви , не забравяйте че изборът ни е бил взаимен и че решение винаги има. Без значение какво.
Не пренасяйте проблемите си , страховете и комплексите си върху жените. Жените сме същите като вас, със собствените си пороци, страхове и опасения.
Не търсете в жената до вас нито майка си , нито първото си гадже, нито 20 годишната си колежка. Жената до вас е вашето огледало. И ако не ви харесва онова което виждате, не се сърдете на огледалото - търсете причината в себе си .
Обърнете се и погледнете пътя , през който сте минали - дребните грешки, неволите, паданията и ставанията. Това се е отразило и на двама ви .
Накрая за да завърша - идеалните хора съществуват само в приказките. И те свършват така - три дни яли пили и се веселили ... никъде не казват колко деца са отгледали , колко кредита са теглили и как тъщата или свекървата се бъркала на младите.
Ако си изградим несъществуващ образ за човека до нас е естествено да сме недоволни. И мъже помнете - всички жени закъсняват, прекарват поне половин час в банята, мърморят, когато не изпълните обещанията , обичат да ходят на пазар и да говорят с часове с приятелки , да казват - слушай ме , да питат - отива ли ми тази рокля, обичат да споделят безброй незначителни подробности с вас и не за друго а защото вие сте най близкият им човек.
И жени, мъжът до вас няма да престане да прехвърля каналите с дистанционното , да забравя къде са му чорапите, да ходи на риба и да пие бира, за заглежда засуканите мацки по улицата, да мързелува в през уикенда и да говори за колата си като за богиня, но все пак, вие сте тази при която се връща.
а да се прави класация типове мъже и типове жени е мисия невъзможна, колкото операцията - преброяване на дивите зайци.
така че , не забравяйте - изборът е винаги ваш . и във вашите ръце.
тоест свободен.
и ако се оплаквате че привличате все хора които не ви допадат, се замислете къде грешите .



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. ianchefff - евалла, бро.
06.02.2009 10:29
Много точно.
Поразяващо бих казал, даже дори.
:))
цитирай
2. buboleche - дамм,
06.02.2009 10:33
така е. :) Офффф, само дето аз още страдам от излишния романтизъм - "когато го видя ще го позная". И като го позная той ще ми се качи на главата, защото аз ще му го позволя... Умря коня от заушка.Поне съм определила де, това си е успех. :))))
цитирай
3. theoldben - So,
06.02.2009 10:36
Няма какво да добавя:)) Поздрави!
цитирай
4. sowhat - бен
06.02.2009 10:39
класификациите са само в главите ни и плод, на нереализираните ни очаквания.
ако свалим розофките си очила може би ще добием по трезв поглед.
цитирай
5. sowhat - познаваш онова което искаш да видиш
06.02.2009 10:41
бу
нали знаеш принца коня и в хавай.
а после - що ми миришели чорапите... ми щот е трудно да слезеш от коня, за тва
цитирай
6. sowhat - уф пуста зодия бро
06.02.2009 10:42
голяма уста мирна и в голяма торба не седи мирна :)
цитирай
7. dete - Говорим за едни и същи неща. . . . р...
06.02.2009 12:53
Говорим за едни и същи неща....различно изказани!:)) Поздрави!
цитирай
8. sowhat - ахъмз
06.02.2009 12:55
:)

сигурно е така
само дето на мен ми харесва кожата ми и ролята ми , защото човек трябва да се чувства удобно в онова което има :)
цитирай
9. gothic - Соу, отдавана се опитвам да кажа, че ...
07.02.2009 08:29
Соу, отдавана се опитвам да кажа, че по важното от това да сме мъже и жени е че първо трябва да сме ХОРА, ама вдява ли ти някой! Войната между половете си е блага тема :))))
цитирай
10. sowhat - именно
07.02.2009 08:37
пък и винаги е по добре да обвиниш съседа си . особено по легло. :))
цитирай
11. gothic - "Врагът в моето легло", ...
07.02.2009 11:00
"Врагът в моето легло", нали? Само че аз искам да спя с любимата ми съпруга и да правим секс, а не да воювам с врагове в спалнята. То имаше един готин виц по темата:

Мъж прави резервация за морски круиз насемейството му. Служителката го пита:
- Различни легла, различни каюти...?
- Ако зависеше от мен - различни кораби...
цитирай
12. mitakat - sowhat
07.02.2009 11:57
Голямата заблуда на жените относно мъжете - "с времето ще се промени" ; голямата заблуда на мъжете относно жените - " с времето няма да се промени". Хора сме, по дяволите.
:)))
цитирай
13. gothic - Митак, кой да го разбере бре, бра...
07.02.2009 13:44
Митак, кой да го разбере бре, братко...И непрекъснато: жените-това, мъжете-онова...на си ти куклите, дай си ми парцалките....Бла бла бла...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: sowhat
Категория: Лични дневници
Прочетен: 6302217
Постинги: 921
Коментари: 24681
Гласове: 63729
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031