Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.09.2008 09:15 - почивният ден на една блондинка ІІ
Автор: sowhat Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3085 Коментари: 14 Гласове:
0

Последна промяна: 21.09.2008 09:22


обед
част втора: от т.А до т.Б

 

Курсът по незабавна помощ, задължително изискуем от КАТ, се провежда в едно училище, в съседен град. След като съм прекарала приятен половин час бъбрейки с приятелки в почивката им, преживяла и рома, и ДСК я! бодро се  отправям по посока  курса. След кратко разузнаване по коридорите ( само да уточня, че винаги се губя по училищата, затова и не ходя на родителски срещи – докато отида и срещата е приключила, като преди това аз съм съсипала поне двайсет такива, с милата констатация – ама вие, не сте нашата класна) се натрисам пред врата , с надпис – ІV а клас , пред която двама тийнове се натискат.

 

След кратък размисъл, стигам до извода, че това не са четвъртокласници, чиито последни 7 години са преминали в натискане пред класната врата и решавам, че тука ще е.

 

Влизайки, изстрелвам кратко и ясно добър ден, на което присъстващите 10 –на тинейджъра, отговорят –Добър ден , хорово. Очаквах и госпожо, ама нейсе, вече от 18 години не съм в учителската гилдия, така че го преглъщам.

 

Настанявам се на чина и се вслушвам тихо, в коментарии за предизпитни и следизпитни шофьорски неволи , Токио хотел и жужащия писък на Азис – дай ми лед , идващ от жиесемчето на съседката ми по чин. ( къф лед бе , айде холан, ако бях мъж, щях да кажа , че са ми замръзнали макарите. Ама не съм така че си мълча. То и Азис май не е , но нещо следенето на мимикрията му не влиза в приоритета ми ).

 

Следва нахлуване, на една лелка , която ни събира чинно личните карти и 25 лв. и ни съобщава да слушаме внимателно, щот ще има тест на края. Не уточнява какъв, обед е и явно няма да е за бременност, щот присъстват и младежи.

 

Съсредоточавам се в техниките на кръвоспиране, в дебрите на човешките кухини и крайници и отвреме на време, като не мисля за студа, който ме сдухва и смразява, си представям въпросните ситуации на травми, при които, най-вероятно въпреки че съм пешкин момиче, бих припаднала.

 

Лекторът вмята отвреме на време шегувки, за вадене на език с вилица и прочие садизми, за да ни вкара у час, а аз набързо си припомням лекциите  по анатомия на човека, само че не помня да съм изпадала по тяхно време в такъв див ужас. Азис вече е спрял да иска лед, щото според мен всички в стаята са на път да се превърнат в ледени висулки, но героически се въздръждам от мрънкане. Само си мисля за горкия ІV а клас. Дали им пускат кръвосмаразяващо  ПТП видео, за да не се превърнат в сладки ледени статуи?

 

След задължителните четири часа лекции, пристига лелката с тестовете, които решаваме групово. Ми че то си е сложно – цели 15 въпроса. А и според тази статия тук http://www.dnes.bg/article.php?id=57584, българите са от най- глупавите в Европа, щот не знаят ( особено моето поколение) как се решават тестове.

 

След сложното решаване, се сдобивам със заветния документ,(но не и с фактура, за въпросните 25 лв. или какъвто и да е документ, освен хвърчащо листче, че съм си платила членският внос към БЧК, на стойност 1 лев. Брех, ами останалите 24 сигурно са до края на живота ми ).Та вече съм с документа, според  който мога да ви спася ( и КАТ може да замълчи от възхищение пред уменията и талантите ми , а те са неизброими)– в ръжта, на плажа, в колата , в гората и прочие  места на завет и на открито, се отправям за поредния час по кормуване.

 

Тук е мястото да подчертая, че аз не съм расист. И че максимата : Негър скиор и жена шофьор, не е вярна. Аз негър скиор съм виждала.

По хубаво кара от мен ски ( аз не карам нищо, което няма спирачки и въобще не ми обяснявайте как ските имат) .

Начи ще стане шофьор от мене. Вервайте ми .

Паля, тръгвам, това задна, първа втора , абе цар съм. И на дупките съм цар. С 20км/ ч. Няма знак за жилищна зона, ма откъде да знам дали златозъбко не го е взел за лежязо.

 

Освен това държа да подчертая, че ужасно ме нервират тия хора. Абе навън е 3 градуса, те като хукнали –ама това баби , майки с деца, които допълнително ме изправят на нокти, докато се грижа за тяхната безопасност. Моята е лесна. Аз съм с джип и с каско.

Е, каска не си нося щот съм четириколесно ПС. А като яхна метлата, каска ми не требе. Да му мислят потърпевшите, метлите не са описани в ЗДП.

 

Инструктурът ми милият, най-вероятно вече е прокълнал и майчиното си мляко в момента в който се е съгласил да ме обучава, ама късно е чадо, мандалото лопна. (член 13 от библията според стар виц). Припотявайки се явно, а аз набрала хъс и бързина до заветните 20км/ч се опитва да облекчи моето неразбиране относно желаните посоки и мило ми казва:

Карай в посока към село Б.

То така почва всяка задачка по математика за втори клас. Или трети, няма значение. Ако имаме шофьор (аз) в точка А, за колко време ще стигне в точка В.(примерно пред дома ми ), ако скоростта е 40 км/ч.

Лирическо отклонение: Дами и господа пишещи учебниците, вие не сте предвидили обаче тук много важни неща, като примерно, бързата мисъл в главата ми .

Както и фактът, че точките понякога стават многоточия, ама това е друга бира. Край на отклонението.)

Подкарвам звяра , ратолата ръмжаща вече с 30 и мисълта ми лети по – бързо от  МИГ-16 в посоката на заветното село.

Дясно, указва посоката инстуктиращият ме.

Спирам възпитано на светофара, за да не прегазя невъзпитаните пешеходци в студа , както и колегите шофьори, дръзнали да се изправят на пътя ми , когато инструктура пак заявава :

Дясно.

Давам десен мигач и почвам да броя секундите. Вече съм на полусъединител, като истински Ники Лауда , пропускам движещите се направо и с мръсна газ отпрашвам посока село Б.

 

Следващите  30 секунди инструктурът ме гледа втрещен.

Къде отиваме?

Ми в Село Б. – отговорям му мило и го гледам като идиот. – Вие нали казахте посока село Б.

А накъде зави?

Мииии- ау, идиота съм аз. Наляво. С десен мигач. Е кво толкова пък. Никого не убих.

 

Историята вкратце. Всъщност закарах инструктура в село Б. Така де . Бързата ми  мисловност зави още два пъти наляво при инструкция дясно, оправданието:

 

Ама г-не , Вие казахте посока село Б.

 

В крайна сметка, той си е виновен, като започва урока на една блондинка , подвеждащи инструкции за разни близки и далечни села.

Сега се чудя, дали да почна да нося часовник, или да си вържа чесън отляво и лук отдясно. Хем мога да ги прилагам и като животоспасяващи  средства, ако някой припадне на пътя. Примерно инструктура. Добре, че завърших курса за неотложна помощ. Все ще го спася горкият, ако припадне при умните ми маневри.

Обаче едно не ми е ясно. Кой ще го спаси от мен.

 

 част първа тук



Тагове:   блондинка,   ден,


Гласувай:
0



1. blueneo - ;)))))))))
21.09.2008 09:25
хахахаха... няма кой да го спаси... може само да надява в трета част ... да ти даде книжката ;)))
цитирай
2. sowhat - а чакай
21.09.2008 09:29
до тогава може да е получил апоплектичен удар или гръдни травми при животоспасяващият ми сърдечен масаж :)

а и не забравяй заглавието - всичко това тук се случва в един и същи ден :)
цитирай
3. chochy - Добро утро! Не го мисли толкова, ...
21.09.2008 10:14
Добро утро!
Не го мисли толкова, да ти кажа инструкторите са много жилаво племе. Аз моя какво ли не го правих и накрая пак оцеля:)
цитирай
4. sowhat - ахъм
21.09.2008 10:16
чо наеш кво си мисля - къф ли дебил требва да си за да понасяш по 8 часа олигофрените, които си мислят че педалите са като тези на пианото примерно :)
)))
цитирай
5. chochy - Дебил в превъзходна степен, сиг...
21.09.2008 10:20
Дебил в превъзходна степен, сигурно.:) Обаче и инструкторите не са китки, ай на твоя например не е знаел местоположението на с. Б., така че за какво говорим:))))
цитирай
6. sowhat - аххахахаха
21.09.2008 10:22
сигурно
цитирай
7. ianchefff - абе
21.09.2008 10:42
шсе справиш бе, бро.
Щом си почнала:)))
цитирай
8. sowhat - ахъм
21.09.2008 10:48
доживотно ше се оправя :)
цитирай
9. dressy - нали
21.09.2008 11:27
се сещаш,че следващия път трябва да си направиш още-по-светли кичури
цитирай
10. sowhat - ще ще мн удобно оправдание е
21.09.2008 11:30
хахахахахаха
цитирай
11. buboleche - Соу,
22.09.2008 18:00
моят курс го карах много отдавна, обаче понеже имах известен опит бях много нагла, карах си както си карам по принцип, а инструктора ми вика т'ва пешеходци, т'ва за кони за нищо ги нямаш, книжка ще вземеш на кукуво лято. :)) А после като дойде изпита по примерна от мен нямаше и я взех. Той се радваше че се е отървал от мен, защото междувременно оплешивя.:)))
цитирай
12. anothercat - 1 жокер от мен...
22.09.2008 18:43
аз като се замисля за това, кое е ляво и кое - дясно, се ориентирам по това, с коя ръка пиша :-) другото е ляво :-)
и нямам нужда нито от часовник, нито от чесън и лук ;-)
п.п. имам предвид писането на ръка, не на pс-то :-)
цитирай
13. sowhat - коте да си призная и аз така
23.09.2008 08:54
ама като ми каза карай към село Б. и аз превключих на автопилот в главата си . Не се оправдавам - верно че съм ужасна и най- малкото е безотговорно, мога да кажа че денят беше тежък , студен и дълъг и единственото за което мислех адекватно е :
по дяволите, няма ли най-сетне да свърши тоя курс! :)
цитирай
14. sowhat - бу, а аз се качвам за първи път на кола
23.09.2008 08:55
като шофьор и да си призная честно първите три пъти слизах мокра от пот и с омекнали колене...
за изпитите ще видим :)
поживели...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: sowhat
Категория: Лични дневници
Прочетен: 6303469
Постинги: 921
Коментари: 24681
Гласове: 63729
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031