Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.03.2008 09:10 - No Gay, No Problem
Автор: sowhat Категория: Лични дневници   
Прочетен: 35903 Коментари: 126 Гласове:
0



днес пост няма да има .
нито обичайните ни глупости .
днес искам да споделя с всички вас ,които сте ми приятели и ме четете едно писмо , което получих снощи .
мисля че това писмо не заслужава да стои в нечия поща далеч от очите на хората .
мисля че това писмо трябва да бъде споделено и обсъдено .
искам да чуя мнението ви .

Добро утро, уважаеми политици. Добро утро, Господин Герджиков. Добро утро, Госпожо Тачева. В България ИМА гейове и лесбийки и те имат семейства. Добро утро, време е да се събудите. Това, за което настояваме, е нещо, за което вие, държавници, би трябвало да сте се сетили предварително.

 

Понеже нямаме гейове, затова не мислим за тях. Мислим, но само, когато евро-гейовете настояват и тогава от чиста куртоазия приемаме антидискриминационни закони, казваме им „добре дошли” с половин уста, когато се събират на конференции у нас и когато някой гей е пребит, с твърди убеждения обясняваме на медиите, че това е изключение и че всъщност е нещастен случай.

 

Не че нямаме гейове в България. Просто са само по телевизията. Те всъщност не са истински хора, не живеят истински живот в България и нямат истински семейства. Те са интересни, за да забавляват обществото. И понеже са само телевизионни гейове, ние не мислим за техните проблеми и душевни терзания. С други думи, родните гейове да се оправят сами, някак си.

 

51% от децата в България са извънбрачни, казаха от НДСВ. В статистиката обаче не се споменават децата, които се „водят” на хартия като деца на самотен родител – децата на хомосексуалните двойки. ДА! Такива има! И изобщо процентът не е нисък. Но те не са в статистиката, защото, както се разбра от проекто-закона за промяна за семейния кодекс,в България просто няма гейове и, както се знае от години, те не влизат в статистиката. Следователно, няма смисъл да се мисли за „ПРАВА” на „тези” хора.

 

Това, за което настояваме, е нещо, за което вие, държавници, би трябвало да сте се сетили предварително. Да получаваме еднакви права, не само еднакви задължения. Да сте се сетили, че повече от 10% от населението на България е с хомосексуална ориентация. И това са 10% от данъкоплатците и гласоподавателите в страната. А вие току-що ги загубихте. Само с едно изречение „Фактическото съпружеско съжителство между мъж и жена има правно значение в предвидените от закона случаи.”

 

Въпросът е „ЗАЩО?”. Защо лишавате 10% от населението от елементарни човешки права? Защо казвате на 10% от населението, че те всъщност не са хора и защо ги третирате така все едно не съществуват? Защо си позволявате да казвате на тези хора, че нямат право на семейство и че тяхната любов не е истинска? Защо лишавате децата на тези 10% от законова родителска защита? Или истината не ви е много лицеприятна? Публично ли трябва да обявим имената на 10% от вас, госпожи и господа депутати и държавници, за да влезете официално в групата на безправните? Защо ви е страх, че ако се застъпите за правата на хомосексуалните, вас самите ще ви обяват за такива?

 

Всяко едно от тези 51% си имат майка и татко, те просто не са сключили брак. Нашият син Максим си има две майки. Не че Максим не иска да е „брачен”, но просто няма как да стане, защото в България гейове нямаме и няма кой да се застъпи за гей правата най-вече от страх.

 

Така ще е. Ще трябва да обясняваме на сина ни, че децата в училище имат право да му викат „копеле”, защото живеем в държава на страхливци. В държава на хора без мнение, с мнение, което не трябва да се различава от това на масата, защото ще ги обявят за Обратни.

 

Ще трябва да му обясним защо „мама 2” не може да ходи с него при доктора, защо „мама 2” не може да го вземе от детска градина, защо „мама 2” е никой, когато излезе с нея от вкъщи. Защото за държавата неговото семейство не е семейство и единият му родител е лишен от права.

 

Според Михаил Мирчев 14% от двойките в България сега живеят в семейно съжителство без брак. Всички двойки са от мъж+жена, защото, както всички знаем, гейове у нас няма. 40% от жените, които са в отпуск по майчинство (ще раждат скоро), са в семейно съжителство без брак. Разбира се, всички са хетеросексуални, просто още не са срещнали Мъжа на живота си, защото в България хомосексуални няма, нали?

 

Да завъртим машината на времето и да проследим живота на нашия син Максим след април 2008 г. Ще използваме Максим като нарицателен пример, той така или иначе не е истинско дете, защото, като син на две майки, всъщност той не съществува. Докато биологичната му майка е бременна и вече е в 45-дневните болнични преди раждането, седи си вкъщи, пъшка и стиска крака, за да не й изтекат водите, нейната партньорка не може да си вземе отпуск от работата, за да си гледа партньорката (което ще е възможно според Кодекса на труда за двойките от различен пол). Големият ден идва и биологичната майка ще ражда! Нейната партньорка още е на работа, защото няма право да отиде да държи ръката на любимия си човек в операционната. След работа партньорката й отива в родилното, където обаче нямат право да й дадат информация за здравето на майката и на детето. Защото според Закона те нямат нищо общо.

 

Изписват майката и детето и следващите 40 дни бебето не трябва да излиза навън. Въпреки че има огромното желание да помогне, се оказва, че партньорката на биологичната майка е абсолютно безпомощна в жестоката битка с мастодонтите Община и Социални. Въпреки любезността си, топлата усмивка и подкупващ глас, тя не може да внесе документите за издаване на акт за раждане на бебето, нито пък може да вземе по-късно готовия акт за раждане. Защото според Семейния кодекс те нямат нищо общо.

 

Наближава време за първото посещение на бебето при педиатър и ваксинацията. Отново партньорката на биологичната майка може само да е морална подкрепа и най-много да носи чантата на бебето до лекарския кабинет, защото те тримата нямат никаква законова връзка.

 

В следващите 18 години двете майки стискат палци и палят свещи биологичната майка да е жива и здрава, защото няма кой да гледа малкия. Не дай Боже да се разболее тежко или да почине – тогава детето отива при живите й родители, а ако са се споминали, лека им пръст, тогава в дом за осиновяване. Тогава партньорката й, човекът, с който са живели години наред заедно и който сина им познава и обича, ще трябва да „се състезава” с непознати осиновители. Не дай Боже нашия син да се разболее и биологичната му майка да е извън София! Нито има кой да го заведе на лекар (законово), нито може да вземе решение за здравето му (пак законово). Партньорката на биологичната майка на нашия син не може да го запише на детска градина, нито на училище, нито може да го вземе от там в края на работния ден.

 

Това е само част от перспективата, която очаква нашия Максим и всеки друг Максим в България след април 2008 г. А, и да не забравяме, че на Максим сигурно понякога ще му се случва да плаче от болка, когато го обиждат, удрят и му се подиграват в училище. Но какво да направи момчето, на кого да се оплаче? В България гейове нямаме и всъщност неговите две майки не съществуват, те не са истински хора, защото нямат права на хора. Затова и политиците ни не ебават за еднополовите двойки, затова и по бТВ се шегувкат ехидно с гейовете, затова и когато някой баща пребие дъщеря си, защото е лесбийка, майка й не вижда в това проблем.

 

Добро утро, уважаеми политици. Добро утро, Господин Герджиков. Добро утро, Госпожо Тачева. В България ИМА гейове и лесбийки и те имат семейства. Добро утро, време е да се събудите.

 

____

Aksinia Gencheva, Executive director (Out of office)

The Bulgarian gay organisation Gemini


Тагове:   Problem,   Gay,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. july26 - Сори,това не е моята тема...
28.03.2008 09:25
Не че не е тема,но първо бих искал нормалните да оцелеем,за да се занимаваме с малцинствата.Щото без нормалните и другите няма да ги има...Поставени сме в позицията да си поставяме приоритети първо...е,този за мен поне към момента не е такъв...
цитирай
2. buboleche - да им имам
28.03.2008 09:26
проблемите на тия!
и никой вече не вика на извънбрачните деца "копеле", поне с истинския смисъл на думата. Казват си "копеле" все едно "май френд". и не мисля ,че 10% от населението са обратни. И вобще - тия луди ли са? Цялата държава е тръгнала по дяволите , те за какво реват...И вобще против съм да се приемат разни закони и закончета ,които да облекчават положението на хора , които са решили да живеят в някакво сексуално извращение. Като искат гейовете и лесбийките, ще започнат да искат и педофилите и содомитите и всички ,които се сетят ..Направо да си ги включат в организацията даже. Не била публична тая лесбийка..
цитирай
3. svoboda64 - Права си, Ем,
28.03.2008 09:28
Това са проблеми, които трябва да се обсъждат. С цялата сериозност и с цялото внимание, което дължим най-вече на децата (си).

Преди години се занимавахме като преподаватели и с този въпрос. Че трябва да го има в учебниците. Че трябва да се обсъжда в училище. Познай дали двете Рамки за оценка на учебници от гледна точка на (1) национална и етническа идентичности и (2) социален пол и сексуална ориентация "намериха отклик" в МОН и сред "широката общественост":))))))
Все още висят на нашия сайт: http://www.helpdeskbg.org/ в раздел Публикации, Портфолио 2...

цитирай
4. sowhat - джу
28.03.2008 09:28
интересно ми е защо мислиш ,че те са нещо по различно от нас /освен в сексуалната си ориентация -което става в собствените им домове и под собственият им юрган./.
едва ли ориентацията ги прави по малко хора ,по малко добри или по малко професионалисти .
uолкото до оцеляването - малко е странно ти да говориш за оцеляване ...
цитирай
5. sowhat - бу
28.03.2008 09:30
с какво майката с различна сексуална ориентация е по лоша от нас?
цитирай
6. sowhat - боди
28.03.2008 09:32
мисля че трябва да говорим по всеки наболял проблем в обществото .това да си заравяме главите в пясъка не означава че един проблем е изчезнал.
тези хора ги има и съществуват.
и не мисля че са по малко хора от мен или от вас.
мисля си че те не са виновни за това което са .
и след като си затворим очите проблемите няма да се разрешат.
цитирай
7. july26 - Не мисля ама хич даже..
28.03.2008 09:33
Те си го мислят, а аз си имам приоритети, казах вече.
И всички останали си имат.
Предпочитам да си отгледам децата като хората,отколкото да се занимавас всички,които и да не са различни някакви ,зрапат за вниманието на хората, държавата, и на кой ли още не...Ми да си драпат,това не е моята тема...
И щом са същите като нас,защо трябва да им обръщам повече внимание,а?
цитирай
8. sowhat - защото нямат правата които ние имаме
28.03.2008 09:34
иначе нямаме застраховка утре някое от децата ни да дойде и да заяви че е гей .
и тогава кво ?
вадим пушката и го пуцаме ?
цитирай
9. july26 - Нещо толкова ни се налага да се занимаваме с изключения,мними или реални,
28.03.2008 09:35
че не остава време за главното.
Кое е главното обаче,всеки определя сам за себе си ,нали?
цитирай
10. sowhat - моята идея е като
28.03.2008 09:38
общество да престанем да налагаме сегрегация .
и също така да спрем да си затваряме очите .
не е много .
но не е излишно.
цитирай
11. buboleche - ми не е по-лоша ,но
28.03.2008 09:39
ако аз живея с жена и това е начина ,който съм си избрала и ми харесва , няма да занимавам никой с проблемите си.
Дори и жените , които живеят с мъж си имат почти същите проблеми и тоя закон е от вчера ,а преди това какво - не съм чула да са писали писма да реват по въпроса. Защото решението да живеят без брак си е тяхно.
В България трябва да се поощрява раждаемостта като цяло. Дори и тази от непорочно зачатие. Щом искат да ги приемат като равни - да се държат като такива.
цитирай
12. svoboda64 - Точно това е и моята позиция:)
28.03.2008 09:42
Че човешкото има всякакви измерения. И че ми омръзна сексуалността, в смисъл на сексуална ориетация да е тема "табу" или за жълтите медии.

Тя си е реалност. И заради точно юридическите проблеми (нали сме уж "законово" общество:)) нещата се превръщат в ад за тези хора. Много ярко го е описала жената. Не бих я нарекла "лесбийка", защото в Bg-то това са "мръсни" думи:(

Тя е човек, като всички останали. И би трябвало спокойно да обсъжда семейния си живот, без да се притеснява от стигма. Само че у нас... не е така.

"Ние" (кои?) сме за здрав патриархат. Може и с бой, може и с ракийката и салатката, с томчето стихове, което подпира отдолу масичката на телевизора, за да нивелира майсторлъка на оня българин, който си е оставил ръцете в "ювелирно" изработената мебел.

Ей това си ни е родната мила картинка:) А иначе се интересуваме от "чуждите" дворове (Ирак, Косово... Луната и парцелите, които да закупим на нея), но не и от това, което се разиграва на най-човешко ниво в собствения ни.

Гадко ми е:(
цитирай
13. sowhat - бу да ти кажа мисля че се справят
28.03.2008 09:42
и работят като нас и живеят като нас и борят с трудностите като нас.
проблемът е именно с детето.
ако с единият родител се случи нещо , защо другият да не може законово да се грижи за него .
смятам че писмото акцентира най вече върху това
цитирай
14. roniabg - айде пак етикетите
28.03.2008 09:44
"нормален" и "от другия тип"!!!

july26 и buboleche, вие в кой век живеете бе моркови такива?! какви приоритети, кви 5 лева... тук става въпрос за ХОРА. За деца, които имат нужда да растат обичани и гледани с внимание. нещо, което не занимава мисълта на доста родители в бг. което е още по-лошо, такива задръстеняци като вас твърдят, че дори съвестни родители не трябва да получат шанс да се проявят като такива, само защото са от един пол.

ми не е пък това!
цитирай
15. sowhat - така си е
28.03.2008 09:45
по лесно е да игнорираш проблема както е казал Сталин -няма човек -няма пролем
цитирай
16. sowhat - рони
28.03.2008 09:48
искам да те помоля да не слагаш етикети на хората които мислят различно от нас. този пост е именно заради това - за да чуем всички страни .
за да споделим мнението си по въпроса .
и да говорим.
а обществото има нужда от обсъждане на проблемите си .
не от лепене на етикетчета .
достатъчно дълго време сме го правили .
цитирай
17. neanonimen - &
28.03.2008 09:52
So,като ти гледам аватара,ми тая бяла рокличка ше я зеленясаш,кво си седнала на тревата,м?
цитирай
18. roniabg - не аз слагам етикетите
28.03.2008 09:52
реакцията ми е към поста на july26 горе: "Не че не е тема,но първо бих искал нормалните да оцелеем"

"нормалните" за разлика от...? ми НЕнормалните, мнооо ясно.

:))) освен това не съм някаква лигава рони, аз съм роня, дъщерята на разбойника! моля моля :)
цитирай
19. yuliya2006 - Со, това за мен е расизъм. Защото за ...
28.03.2008 09:54
Со, това за мен е расизъм. Защото за мен брачни, извънбрачни, хора с различна сексуална ориентация, етноси, всички за мен са хора.
Хора, който са раними или щастливи в зависимост от това кой как се отнася към тях.
Дали някога ще разберем че високомерието да гледаме отгоре на различните от нас ни води към дъното. Дали някога ще разберем че разделението ни води към дъното ...
Дано го разберем, за да намерим причината на днешния ден на България
Благодаря че повдигна темата, защото е важна, много важна - за нашето мислене и последствията от него в живота ни
с обич ДЖУЛИЯ БЕЛ
цитирай
20. sowhat - навремето след пипи
28.03.2008 09:55
прочетох роня и точно преди да стигна до емил от льоняберя , май исках да съм и тримата заедно :)
уважавам правото на мнение дори и на такова като на джу .
някаква реакция все пак е по добре от пълен игнор :)
цитирай
21. sowhat - н.
28.03.2008 09:55
аватара ми няма нищо общо с темата ,но ако се притесняваш за рокличкита иди ми купи вениш.
пере всякакви лекета :)
цитирай
22. sowhat - джулия
28.03.2008 09:58
аз не разбирам нито расизма нито сегрегацията .
и не съм от хората които мълчат.
по скоро съм тази която бие камбаната .
нека ме нарекат както си искат -луда смахната ,откачена -
никога не съм твърдяла че съм удобна .
нито тепърва ще ставам такава .
за мен светът е място , в което слънцето грее еднакво за всички .
благодаря ти .
цитирай
23. roniabg - може би
28.03.2008 09:59
може би джу цитира някакво запомнено широко разпространено мнение, което не е негово. нека да се разсърди сега, но утре да се замисли малко, преди да каже на собственото си дете "абе мани ги тия извратените" и да възпита поредния тесногръд балкански субект.
цитирай
24. sowhat - просто си мисля рони
28.03.2008 10:00
че никой от нас не е застрахован утре детето му да се изправи пред очите му и да му промени предствата за света .
цитирай
25. krotalka - Права си да се ядасваш,
28.03.2008 10:04
човек не е виновен за своята сексуална орентация. Аз съм от хората, които са толерантни към такива "извратени", както казват фалшивите моралисти. В Германия, а до колкото знам и в други западни страни, този въпрос от някоко години е правно решен. След като нашите политици се бият в гърдите, че ни "вкараха" в Европейският съюз смятам че е време да обърнат внимание и на този проблем, да последват примера на развитите държави.
цитирай
26. lupunel - Добро утро!
28.03.2008 10:05
Азискам да се изкажа по темата защото съм от тези 10%,игнорираните дето също си плащам данъците исъщо съм гласоподавател,когото насмалко да изгубите,може още да съм малък но вече съм голям гей и благодаря на So за толерантността и защитата:)Бубо,не ни наричай извратени,ние сме добре възпитани и много морални,ше ти се расърдя,а;
цитирай
27. buboleche - Лу, много те
28.03.2008 10:08
обичам и ако искаш аз ще ти гледам детето ,ако искаш мога и да ти го родя. Само не искам да занимавам хората с това. Ще си е наш проблем, чат ли си?
цитирай
28. sowhat - бу
28.03.2008 10:08
твоята "извратеност" / в соето се съмнявам :) .но пък защо не / си е нещо което се случва под юргана ти .
и ако оставиш сарказма настрана и ме прочетеш внимателно , ще видиш , че аз не осъждам никого.
това което искам е да говорим по проблемите на това общество / па било то и само нашето си блог общество/.
и ако утре това ,което ти се случва стане проблем , аз отново не бих си мълчала , а ще търся начин за да се разреши проблема .
разбираш ли ме ?
цитирай
29. sis - хм...
28.03.2008 10:10
тъпо е.
Тъпо е, че в България не можем да приемем различните. Тъпо е, че същото, което са написали за съжителството между мъж и жена можеха да напишат и за мъж с мъж. Просто нищо не ги бърка. Ей, тва е тъпо.
Друго е, ако....айде сега не можем да пишем нов законопроект, или....имаме прекалено много други проблеми. Примерно.

Ама случая е точно - кво ви бъркаше да напишете и за гейовете. Бунаци!

Дано да поправят нещата преди да ги гласуват. Нищо не им коства.

:):):)
цитирай
30. roniabg - да, buboleche, ама
28.03.2008 10:10
ако не почнеш яко да лобираш и не се обедините и не вдигнете врява, докато измъдрят закона за 10-те процента семейни тройки, вас вече ще ви касае единствено наказателният кодекс в частта за престъпления от некрофилия :)
цитирай
31. sowhat - кроталка не се ядосвам
28.03.2008 10:11
опитвам се да разбера всяка позиция .и да проявя толеранс.
цитирай
32. dressy - софи
28.03.2008 10:11
така си е,абсолютно те подкрепям.в тази държава хората не са хора а само електорат или егн-та или досиета или данъкоплатци,но не и хора с право на нормален начин на живот.аз съм ЗА гейовете, ЗА правото на всеки да избира какъв да бъде,но шибаните предразсъдъци в тая страна май няма да се изкоренят лесно ,да не говорим за държавните институции-те не признават съществуването на Могилино,камо ли бракове между гейове.като започна да се замислям и се отчайвам,но не бива да се мълчи по тия теми.като си заловим главите в пясъка то задниците ни са вирнати яко....
цитирай
33. sowhat - лу :) ти стана ли вече пълнолетен ...
28.03.2008 10:12
лу :)
ти стана ли вече пълнолетен :) за темата ?
цитирай
34. анонимен - Ей затова няма да се оправим никога.
28.03.2008 10:12
Вместо да игнорираме и да поставим на място неприятните мрънкащи гейове, само се чудим как да им влезем в положението.
цитирай
35. lupunel - Бубо
28.03.2008 10:12
това е нещо друго,значи си наистина колкото по-лоша,толкова по-добра,агапи му!Това последното между нас да си остане;
цитирай
36. sowhat - дреси
28.03.2008 10:14
помниш ли Даун*?
хората не обичаме проблемите ...
е няма да пускам само розови стихчета с любов море звезди и т.н.
нито ще постъпвам като Сталин -да игнорирам различните около себе си .
вчера дъщеря чми цял ден ми пя -ако до всяко добро същество застане поне още едно ...
цитирай
37. анонимен - (((
28.03.2008 10:15
аз пък харесвам бале,ми малко съм перверзна че за туй
цитирай
38. sowhat - тлнет
28.03.2008 10:16
сам за себе си винаги можеш да ги игнорираш. но от това те не престават да съществуват нали ?
цитирай
39. sowhat - сулу и аз харесвам бале
28.03.2008 10:16
:) но той няма нищо общо с поста ми :P
цитирай
40. buboleche - разбирам много добре ,Соу,
28.03.2008 10:18
просто за мен проблем няма. Имат равни права и задължения като всички. На мен не ми изнася нещо си - оправям се както мога.
Доколкото си ме опознала - би трябвало да знаеш ,че ако дъщеря ми си има приятелка , дете и т.н. ще съм зад нея във всяка ситуация и ще и помагам с каквото мога.Идеята ми е ,че нямат нарушени права , нито по-големи задължения . Същите като моите и твоите са си. Ако аз утре се влюбя в жена (което вобще не е изключено ) няма да седна да пиша писма. Това е. Майка ми пак ще ми помага, а баща ми ще се откаже от мен в държавен вестник, тъжно но щом обичам човека ще го преживея. Щом обичам човека и живея с нея , никой не ми пречи да живея както си искам, ще се разполагам според чергата, разбираш ли?
цитирай
41. dressy - иване
28.03.2008 10:19
за да признае човек правото на другите сами да определят себе си е нужно да погледне малко по-далеч то носа си,а това в тази страна правят малко хора
цитирай
42. sowhat - разбирам те бу
28.03.2008 10:21
но нали именно това ни прави приятели - освен обединяващите ни неща и различността ни - това което ни липсва е онова което откриваме в другите за да се допълваме .
и ако ти имаш една преценка и се бориш по свой собствен начин , другите хора ,различни от нас действат по различен начин.
мога да кажа че те разбирам и то прекрасно .
и винаги . :)
цитирай
43. анонимен - ******
28.03.2008 10:23
tlnet=бале=иван=пепас=башинкова
цитирай
44. анонимен - Зори,
28.03.2008 10:23
дай ми моля те пример, за дискриминация на гейовете в България? Като изключим това безумно писмо. Аз лично досега, в реалният живот не съм бил свидетел никога на някакво по-лошо и дискриминационно отношение към хомосексуалистите.
Нямам нищо против тях. Дразни ме постоянното им мрънкане и недоволство от всичко без реално да има причина за това.
цитирай
45. dressy - соу
28.03.2008 10:24
не сама Даун бе.....хиляди неща са,ти знаеш..ако внука се изтъпанчи пред дядо си и му заяви че е гей то дядото ще пукне от разрив на сърцето...а сакатите деца ги крием в най-тъмната стая и не съществуват никъде-под терасата ми 15 години мъчиха едно момиченце в опити да го скрият-поне си го гледаха хората-да не говорим за наркоманите-плюят по тях и обръщат гръб и ги имат за престъпници,а те само болни и зависими
цитирай
46. sowhat - @ 43
28.03.2008 10:27
анонимен tlnet и бале са различни хора .
освен това темата тук е друга .
цитирай
47. buboleche - рония, некрофилията
28.03.2008 10:27
е да чукаш умрели и като е подсъдно някой ако го влече ще се крие като престъпник. Хомосексуалността не е престъпление, така че вобще не е същото. Ако държиш да го приравняваш с некрофилията , тогава идваме до това което написах в началото- третираме хомосексуалността като сексуално извращение, признаваме и другите сексуални извращения покрай нея и мисля ,че ще ти е много приятно ако някой педофил се влюби в детето ти и то също го обича. Или пък ако си живее с труп в хладилника. Вобще къде отиде?
цитирай
48. dressy - ван
28.03.2008 10:28
самото отношение към тях е дискриминация-ако момче и момиче се целуват на масата в заведението никой няма да им обърне внимание,но ако го направят две момчета-ууууууууууу.........бийте с камъни!
и кой решава че тези двама ЧОВЕЦИ нямат право да се обичат и да бъдат щастливи?
между другото помисли си че един ден ще имаш син
цитирай
49. анонимен - Адски грубо е да правите паралел
28.03.2008 10:28
между болни деца и наркомани от една страна и хомосексуалистите от друга.

Това показва, как изобщо не можете реално да прецените нещата.
цитирай
50. sowhat - tlnet
28.03.2008 10:30
те както и ние имат своите и добри и лоши качества .
всяка майка би могла да напише едно такова прочувствено писмо ,ако не и позволяват да отгледа детето си .
и повечето ще я подкрепим.
но ако майката е гей -това се нарича мрънкане.
аз също не обичам прекаленото афиширане и развяване на сексуалността като знаме , но не отричам и правото им да си търсят правата .
всъщност всеки от нас би трябвало да си търси правата .
тогава може би държавата наистина ще ни чуе , не мислиш ли ?
цитирай
51. анонимен - Зори,
28.03.2008 10:30
не е вярно това. Виждал съм много пъти хомосексуални двойки да се целуват или да се държат свободно на обществени места и никога не съм видял някой да ги замеря с камъни,да ги псува или да ги бие.
цитирай
52. sowhat - tlnet
28.03.2008 10:32
в килера на държавата са и трите категории - болните деца , гейовете и наркоманите .
говорим за тях само когато Европа ми ги посочи с пръст.
а през останалото време къде сме ?
ми пеем -ли бу ди будачу
цитирай
53. buboleche - не виждам кой пречи на една
28.03.2008 10:41
майка да отгледа детето си в България, като изключим цялостната социална политика , която доскоро не поощряваше раждаемостта ,а беше по-скоро репресивна. Сега не е така ,но още има какво да се желае.
В закона може да не е упоменато ,че детето е възможно да има две майки ,но при добро желание има начин втората майка да вземе майчинството. Осиновява детето и автоматично взима майчинството. Или майката ,която го е родила ползва майчинството до деветия месец ,когато се изплаща 100% сумата , върху която се е осигурявала последните шест месеца от бременността ,а след това втората майка гледа детето под формата на гледачка за което държавата и плаща 180 лв, толкова колкото би продължила да плаща на майката ако ползва майчинството си. Къде е проблема?
А ако някой умре ...а ако пръдна, тук няма никой застрахован. И аз включително. Къде е проблема?
цитирай
54. roniabg - buboleche, чети по-внимателно
28.03.2008 10:42
а ти пък къде отиде бе човек! :)

за постигането на някои неща са нужни десетилетия, а през това време хората си се раждат и си отиват.
цитирай
55. dressy - кен лий
28.03.2008 10:48
и цветя и бонбони...
в социалната служба умират от кеф на тая песен бе!
и не им пука че циганетата нямат обувки-пък който ги ражда да му мисли!
една майка си търси правата...
за циганките може,за лесбийката не!
какво става,а?
и в социалните служби работят хора с мислене и разбирания-и са обучени от държавата за това!!
цитирай
56. buboleche - Я да кажа и според мен къде е проблема.
28.03.2008 10:49
Проблема е ,че тая мацка иска да каже "вижте ме - аз живея с жена и съм по-различна, много ми е трудно." Ми не , не си по-различна. на всички им е трудно , да бяхме в някоя богата държава ,където всички да живеят добре и само на тези хора да им е трудно , да кажа - дайте да приемем разни закони ,които да ги облекчават. Ама не, в България сме. Тук на всички им е трудно, говоря за обикновените хора. Величията не ме интересуват. Ето , при това хубаво положение тя крещи за внимание. Еми , не, мерси, не ми е интересна. Не е по-различна от мен, сори. А болните деца и наркоманите нямат нищо общо и няма защо зорлем да ги приравняваме.
Благодарение на същия този закон децата , които шест месеца не са били потърсени от родителите си ще могат да бъдат давани веднага за осиновяване. Евала! Най-накрая! Така трябва, това трябваше да стане отдавна. те са подложени на геноцид , дискриминация и каквото още се сетите. Не тая госпожа, въпреки желанието и така да го изкара.
цитирай
57. sowhat - бу проблема е
28.03.2008 10:52
че ако майката умре /не дай си боже / другата майка не може да гледа детото ,което ще бъде отнето от държавата или ще чака наред с други осиновители за да си го вземе и т.н.
накрая детето ще е тикнато в някой дом ,пред който пък ще го чака педофила с пушката ...
цитирай
58. анонимен - Оня ден вървя с моята приятелка и ...
28.03.2008 10:56
Оня ден вървя с моята приятелка и срещнах един гей,оня цъка с език и го дочух че вика на спътника си:Боже мой!Какъв хубав мъж пък тръгнал по жени!Не разбрах кво иска да каже;
цитирай
59. buboleche - не мога и не искам да повярвам ,
28.03.2008 10:58
че в тая държава , колкото и да е тъпа, няма желание едно дете да бъде осиновено именно от човека , който го е отгледал.
Всъщност подобен прецедент доколкото знам все още няма. Така че се вдига шум за нещо напълно хипотетично. Много филми се гледат ми се струва. Ако нещо подобно се случи , тази жена ще отиде в някоя медия, ще се даде гласност и аз ще съм една от първите , които ще се застъпят за нея , вярвам че ще има и други хора , които ще я подкрепят и те не са малко- ние сме модерни и отговорни хора и няма да допуснем такава несправедливост, нищо че живеем в Абсурдистан. Но такъв прецедент все още няма. А пътищата господни са неведоми, Соу. Писмото и почива на десет "ако"- та. За десет "ако"- та не е нужно да се вдига шум. Така мисля.
цитирай
60. ianchefff - No Gay, No Problem
28.03.2008 11:11
Т'ва е разсъждението на средностатистическия БГ юнак, заложено още от времето на таваришч Сталин.
или отпреди, не знам.

добър ден.
цитирай
61. sowhat - бу дори и хипотетично
28.03.2008 11:13
да е , няма нищо лошо в това да даваме гласност на нещата .
да убедена съм че си права .да , много филми се гледат.
но...
ако зад 10 ако стоят 10 но ... тогава ?

мисля че просто ни е нужен диалог. и колкото по често се опитваме да разберем хората срещу себе си ,толкова по -малко но ... ще има
цитирай
62. buboleche - еми това
28.03.2008 11:16
просто не е вярно. за казаното от янчев говоря.
цитирай
63. sowhat - добър ден бро
28.03.2008 11:17
:)

цитирай
64. sowhat - itsasin69
28.03.2008 11:25
ако изключим сексуалната ориентация ,националността ,расата и пола -измежду всички има и добри и лоши хора .
цитирай
65. roniabg - bubo :)
28.03.2008 11:25
хубаво е, че най-накрая назоваваме нещата с инстинските им имена :) така се разбираме. ето сега аз вече знам защо си възмутена. явно не си прочела и писмото внимателно - но пък и не си длъжна. освен ако няма да коментираш разгорещено след това ;)
цитирай
66. buboleche - прочетох го, рония
28.03.2008 11:37
и този метод с втълпяването на нещо като се повтори няколко пъти аз съм го измислила.
Гризе я мацката ,че партньора и може да и е само морална подкрепа. Да ти кажа - имала съм случаи , когато законния ми съпруг и морална подкрепа дори и само не ми е оказвал. Много ме грее ,че е законен. С какво сме различни?
България може да е много скапана държава ,но има воля и желание да не се оставят деца без родители и ако има такива деца те да се гледат от човек ,който ги обича, ако и ги е гледал преди това и за тях е родител - не виждам кой ще отнеме дете от родител заради сексуалната му ориентация. Ако трябва да бъдем честни - тя никой не интересува. Точка.
цитирай
67. telescope - ето
28.03.2008 12:10
чаках нещо подобно доста време.
какво да ви кажа, двамата най-свестни човека, които познавам, са гейове. те са ми и най-добрите приятели. говорила съм много с тях, защото вътрешно израствахме заедно.
те също искат да имат деца. собствени. за съжаление, тук такива двойки не са много уважавани. докато лично аз съм на мнението, че точно те трябва да бъдат, но нейсе, лично мнение. единият отива в холандия. добре, кажете ми, защо животът на един човек трябва да бъде контролиран от някакъв закон, който забранява едва ли не да бъдеш себе си? много ми е мъка, че за да може той да си живее живота като човек, той трябва да живее там. а не тук. а той е изключителна личност и само ще загубим. имаше статия за него в едно холандско списание. гордея се, че накрая ще може да бъде изцяло себе си, но защо в холандия, а не тук...
цитирай
68. sowhat - не знам миличка
28.03.2008 12:22
вероятно защото отказваме да дори да се опитаме да ги разберем...
цитирай
69. ianchefff - telescope,
28.03.2008 12:23
нормално е животът ни да бъде управляван от закони".
Все пак живеем в общество, което налага закони за общуване, на базата, на които се изгражда.
Проблемът е, че законите, които се приемат, са по някакъв начин следствие от манталлитета на народа.
Кофти.
цитирай
70. gantree - ох
28.03.2008 14:39
и ах :))

Сега сериозно - какво означава "да се опитаме да ги разберем"? Нали все още успяваме да направим разликата между "разберем" и "приемем"? Аз мога да ги разбера, но да са им легални и узаконени съжителствата и всички последствия от тях - това не мога да го приема и няма да го приема. Сори.
цитирай
71. july26 - Ей,моля те публикувай това, което ти написах извън това място по въпроса
28.03.2008 14:55
За да видят някои хора какво всъщност казвам.
Ако не го направиш,изцяло споделям Буболече и Тлнет, и нямам какво да добавя,те казват достатъчно.
Само и последно по въпроса-не смятам ,че трябва да разстрелваме когото и да било и така да се отстранява проблема.Третирането на имагинерни проблеми, че ако едно дете на гейове и ако нещо и ако нещо друго...ми то в голяма сила важи и за всички останали деца.Къде е неравностойната ситуация,я дайте да защитим мнозинството ,за да ни има изобщо,пък ...АКО има смисъл,да защитаваме и останалите.А не просто да си разсъждаваме,щото така било в онези , нормалните държави.
Ми там също е нормално да плащаш за чаша кафе поне 2,5 Евро,за паркинг 1 евро на час , и т.н.
Не се ли чувствате прецакани,че в това отношение отново не сме като тях?
Колко струва билет за влака,какви са наемите на един апартамент,...да продължавам ли...?
Защо като казвам,че за мен това не е тема,трябва да обяснявам нещо повече,за да не съм морков?Непременно трябва да е тема,иначе съм сталинист,морков,тесногръд балкански субект, и кво ли не още...?!?
Я се захванете да оправите собствения си живот,всеки един доколкото може ,и после ми обяснявайте,че съм длъжен да вниквам в проблемите на гейове ,цигани или още някои такива,които БИ трябвало да имат същите права и задължения като мен..!!!Не по-големи...!!!И да си плащат сметките,както аз го правя!!!
И изобщо не се срамувам че взимам такава позиция.
относно децата ми,ако и когато решат че са едни или други-тяхно право е да си живеят живота така ,както решат! Както и аз моят,разбира се...!

цитирай
72. sowhat - ми важното е в случая че поне се опитваш
28.03.2008 14:56
:)

през живота си човек може да се сблъска с много и различни неща - голяма част от тях неприемливи . това не значи ,че автоматично ги отхвърля , само защото му се струват странни.
помниш ли филма " На Уонг Фу с благодарности, Джули Нюмер" ?
мисля ,че там героините намериха разбиране , въпреки неприемането
:)
цитирай
73. telescope - ianchefff,
28.03.2008 14:59
добре, нека има закони, съвсем естествено е да има закони, но защо те да са такива, че да ощетяват някого... или то излиза, че избирайки какъв да бъдеш, се осъждаш сам на това да си извън закона, като чрез него пак някой друг ти решава съдбата, но хайде...
абе малко на принципа "като се цепиш от колектива, колектива ше ти го нацепи"
цитирай
74. roniabg - защо така бе, gantree?
28.03.2008 15:03
ъм? можеш да приемаш азис да седи до Вили Казасян, медиите да са изцяло под контрола на властимащите, момичетата в 7-ми клас да се носят облечени като пачаври по улиците, 75% от населението да не могат да напишат правилно "съжалявам", а случайни двама души в измислената от теб графа "обратни" със семейство и деца - не можеш. айде сега обясни защо се получава такова разминаване. ъм? :)
цитирай
75. sowhat - като човек
28.03.2008 15:06
веско държа на две неща :
1 то е справедливостта. не мисля ,че тези хора искат да не си плащат данъците .не мисля че искат кой знае каква привилегия .
това е моето мнение -подчертавам -моето .
не го натрапвам ,а го обосновавам.
2.държа на добрия тон.
блогът ми не е място за изпускане на нерви .всеки би могъл да проследи полемиката и да се убеди , че към нито един от посетителите си не съм си изтървала нервите .

като мои приятели ме познавате добре .и знаете и че съм избухливо и кораво копеле .

но не мисля че тук е мястото и времето за това .

не за друго , а защото наистина мисля че всеки има право освен на мястото си под слънцето , така и на различното си мнение.
цитирай
76. ianchefff - telescope,
28.03.2008 15:08
исках да кажа, че законите зависят от интелекта на обществото.
Лошо общество - лоши закони.

july26,
това че там се плаща за паркинг 1 евро на час, а тук не, и това, че там различните се чувстват нормално, а тук не, са различни неща.
Едното е свързано със стандарта на живот, а другото с ценностната система, манталитета, обществото, толерантността и т.н.
цитирай
77. gantree - @ sowhat 77
28.03.2008 15:21
Предполагам, че коментарът ти беше до мен.
Не, не полагам никакви специални усилия, за да може да се каже, че "поне се опитвам". И по принцип отхвърлям всичко, което оценявам като неприемливо. Всички хора правят така, вероятно ти също.

Нямам приятели обратни. Имам познати такива, и те прекрасно знаят защо сме само познати. Не се чувствам некомфортно от факта, че ги отхвърлям заради това, че са обратни. Не ги обиждам, не ги подигравам, не ги унижавам и не съм груб или неучтив - нищо подобно. Просто не ги приемам и точка. Никакъв светски закон или лекции за толерантността не могат да променят това за мен.
цитирай
78. gantree - @ ronia
28.03.2008 15:24
Нищо не искам да ти обяснявам, сладурче "ъм"-кащо. Бъди така добра и "ъм"-кай в някаква друга посока, благодаря.
цитирай
79. sowhat - гънтри
28.03.2008 15:24
кей -не ги приемаш лошо няма .
аз не гледам футбол ,което не значи че футбол не съществува .
цитирай
80. gantree - @ sowhat
28.03.2008 15:40
Няма лошо, разбира се. Именно затова го доуточних.
Футбол - и аз не гледам, но ми се струва, че примерът с него не е много уместен. От примерът с него излиза, че "не ги приемам, следователно те не съществуват" - което изобщо не е така. Съществуват, за съжаление, и аз изобщо не твърдя обратното. Казвам друго, и от едното уважение се опитвам да го кажа пределно ясно, а то излиза сега, че съм разбран да казвам, че "не съществуват".
Е, при това положение нямам какво да добавя, тъй като не съм сигурен, че отново няма да бъда разбран едикакси другояче.

Поздрави.
цитирай
81. анонимен - Липсата
28.03.2008 15:46
на някакво по-специално отношение към хомосексуалистите не значи дискриминация.
цитирай
82. sowhat - гънтри
28.03.2008 15:47
може би аз не се изразих уместно .
истината е ,че всеки говори от собствената си камбанария и споделя собствените си схващания и разбирания .

светът е пъстър.
именно поради различията ни .

поздрави.
цитирай
83. анонимен - Има и друг аспект към проблема.
28.03.2008 15:48
Аз лично не смятам, че едно дете може да бъде пълноценно отгледано от двама родители жени (или недай си боже мъже). Да не говорим, че най-вероятно самото дете под влияние на родителите си ще стане гей.
цитирай
84. sowhat - тлнет
28.03.2008 15:49
никой не те е обвинил в нещо такова .
цитирай
85. rumyrayk - :)))хубаво заглавие си сложила на постинга, емикони
28.03.2008 15:52
А сега сериозно.
Първо, хич не ми се вярва 10процента от населението в България да са гейове и лесбийки...на мен този процент ми се вижда доста завишен – цели десет процента да имат този проблем? Над един милион българи?! Че то толкова деца не останаха... Също така, не всички лесбийки и хомосексуалисти са истински такива, и родени такива, с обърквация на хромозомите, някои просто се правят на интересни и модерни, това им е някакъв вид бунт ли, какво ли... Познавам такива хора. Не малка част от тях, първоначално са си били с партньор от противоположният пол, и впоследствие нещо им прещраква. Ами бисексуалните?... И да, естествено, че не приемам паралел между наркомани, болни деца и хомосексуалисти.
Не виждам какво толкова се правят на многострадални -ако обществото ни е нетолерантно, то си е такова и във всяко друго отношение. Що се отнася до мен -проявявам разбиране, но:
Сбърканата сексуалност не може да е водещ критерий. Да, и те са хора като нас, така е. Има си закони, които са срещу дискриминацията. И така трябва да бъде. Не виждам защо се изживяват като онеправдани?! По въпроса за детето в такива семейства -трябва да има някаква позиция, да. Не ми се мисли обаче, как ли се чувства едно дете в семейство с две майки, или в семейство с двама бащи, какво ще израсне... Аз лично, ако взема да обърна резбата, бих взела съзнателното решение да не създавам поколение. Знам, че звучи крайно, но това си е лично мое мнение. Семейството за мен е съюз пред Бога между двама души –мъж и жена. И който иска да си го слага с неговият си пол, значи е взел СЪЗНАТЕЛНОТО решение да си го слага с неговият си пол. А както знаем, от лапане и лизане, деца не се раждат. Или?
цитирай
86. gantree - @ sowhat 82
28.03.2008 15:56
Не е толкова пъстър светът, колкото ни се струва. По всеки въпрос от подобно екстремно естество пък изобщо не е пъстър. Да и не, за и против, черно и бяло. Само два цвята са. Особено ако върху теб легне отговорността за малките хора, както уместно включва това tlnet в 83.
цитирай
87. sowhat - в този аспект
28.03.2008 15:56
не знам какво да ти кажа тлнет .
нямам намерение да влача от девет кладенеца вода , за да обяснявам какво е правилно и какво не е . това би могъл да обясни само човек , който се е сблъскъл с такава ситуация .
аз съм последния човек който би се наел да създава аксиоми за живия живот.
единственото нещо , което се опитах да ви кажа и покажа с поста си е една друга гледна точка .
както и това -толерантни ли сме и до къде.
простичко е .
цитирай
88. анонимен - да sowhat
28.03.2008 16:00
точно това е проблема очевидно, ти не търсиш дискусия по конкретният проблем, а общи приказки от сорта на "не на дискриманцията" :)
цитирай
89. sowhat - ру заглавието не е мое
28.03.2008 16:05
а на авторката на писмото .
реших че е подходящо за в случая и го оставих така .
решението да имаш или да нямаш деца е съзнателна отговорност на всеки .
в случая не играя ролята на адвокат на когото и да е .
нито на съдия.
знаеш добре че има и добри и лоши родители .не знам доколко е определяща за това сексуалността.
и до къде .
както поясних по горе и на тлнет -опазил ме бог аз да преценявам какво е добро и какво е зло.
мога само и единствено да се опитам да ги проумея ,разбера и да изразя съчувствие.
цитирай
90. ianchefff - tlnet,
28.03.2008 16:06
а какво става от дете на майка проститутка и баща пияница?
Или дете на майка джепчийка и баща наркоман?
Разбира се, горе посочените нямат нищо общо с хомосексуализма.
цитирай
91. sowhat - тлнет
28.03.2008 16:09
от 90 коментара всеки бие камбаната от собствената си камбанария .
с хиляда празни приказки .
беше достатъчно всеки да каже своето за и против и защо .
ти го направи .
дискусията се получава трудно , защото авторката на писмото едва ли ще влезе в блога ми / тя дори не знае за съществуването ми / и да изложи своята гледна точка .

а на мен ми стига дори само фактът , че има диалог.
и не на последно място - това да изслушаш другият.
цитирай
92. анонимен - iancheff
28.03.2008 16:14
Много неща могат да се случат с дете на майка проститутка и баща пияница или дете на майка джепчийка и баща наркоман.
Един от вариантите е например да бъде осиновено от нормално семейство - мъж и жена.

И все пак по-добре дете на на майка проститутка и баща пияница или дете на майка джепчийка и баща наркоман,отколкото дете на майка проститутка и майка джепчийка или баща пияница и баща наркоман.

Оххх забравих това е невъзможно. 10% от населението на България са хомосексуалсти, т.е. пороците са нещо непознато за тях.
цитирай
93. ianchefff - tlnet,
28.03.2008 16:18
искаш да кажеш, че джепчийките, пияниците, проститутките и наркоманите в България нямат деца, понеже веднага ги изпращат в нормални семейства?
Чувал ли си за тормоз на родител над дете?
Нормален хетеросексуален ниско интелигентен невъзпитан юнак?
Има хиляди такива.
Бъди сигурен, че такива юнаци сред хомосексуалистите са в пъти по-малко.
цитирай
94. анонимен - iancheff
28.03.2008 16:22
Аз ти казах един от вариантите.
Да подозирам, че съотношението на такива юнаци из хомосексуалистите спрямо юнаците из хетеросексуалните е 1 : 9.
цитирай
95. rumyrayk - ок, агапи,
28.03.2008 16:23
значи е на авторката на писмото:)
и значи писмото й е попаднало в правилната пощенска кутия:)
Що се отнася до многоуважаемият г-н Герджиков, към който авторката се обръща, то човека си има много по-важни проблеми за разрешаване, например този(за "освобождаване" на напрежението, поствам едно поетично произведение, чийто автор е г-н Герджиков)

Запек

Слушай, палавнико мой,
хайде с кротко, не със бой.

Твойто крехко детско тяло
много е храна събрало,
в която, за беля,
има вредни вещества.

Без да мислиш, без да чакаш
трябва ти да ги изакаш.

Да, ама за зла беда,
не го правиш досега.

Затова си има лек.
Той помага в студ и пек.

Този лек е дуфалак
И е кат товарен влак.

Влиза вътре във корема,
всичко вредно пътьом взема,
във вагони го товари,
без да подминава гари.

И поема към дупето –
орган важен на детето.

Всичко ясно е, нали?
Хайде, моля, го глътни!

Но детето, на което
в крайна сметка е дупето,
дуфалака го не иска.

Ако го насилиш – писка.
- И да викаш, и да крякаш,
трябва ти да се изакаш!

Почваш пак да обясняваш.

Всичко мило, драго даваш
дуфалака да го глътне.

Инак баба ще се гътне.

Всички сме се наредили,
поглед в дуфалака впили.

Но детето не, та не,
дуфалака го не ще.

Трябва тука нов подход.
Дядо вече е на ход.

Взема дядо важна поза.
Почва в рими, не във проза:
- Днес мъжете сме на мода.
с теб сме от една порода.

Ако искаш да си мъж,
ще го глътнеш изведнъж.

В миг събуди се във него
пустото му мъжко его.

И с решителен замах,
докат мама каже “ах”,
дуфалака той налапа,
дето е със вкус на тапа.

Ето, чуйте, влака трака.
Значи действа дуфалака.

Мама, тати, баба, кака,
всеки гледа как ще ака.

Възкачен на своя трон,
във устата с биберон,
вперил във тавана взор,
вижда Алекс страшен зор.

Но геройски той се справя.

Дълго чаканата гадост
предизвиква бурна радост.

автор: Огнян Герджиков

източник http://www.dnes.bg/article.php?id=42388&page=3

цитирай
96. sowhat - въх връх. питам се дали за този ду...
28.03.2008 16:27
въх връх.
питам се дали за този дуфалак са му платили и колко?
цитирай
97. rumyrayk - неам идея колко са му платили,
28.03.2008 16:39
просто внука му е имал проблеми със запека, и човека се вдъхновил))
сега ти скивах комент 91 -тука малко не си права:
от 90 комента, верно, че всеки бие от своята камбанария, но това не значи, че това са `празни приказки`; напротив, всеки е решил да изкаже не просто мнение, а тук виждам и защитени позиции!
това едното.
другото - дискусия може да се получи и с отсъствието на авторката на писмото. и не само може, а и се е получила, според мен.
Логично, след като са тръгнали да си разпространяват апела по пощенските кутии на хората, да осъзнават, че ще предизвикат отзвук, това е и целта. Не е нужно тя да е тук, за да се получи една хубава дискусия.
цитирай
98. roniabg - моля ви
28.03.2008 16:41
въпросът за еднополовите бракове стои само в контекста на двойки, които са заедно дълги години и вече са се убедили, че са срещнали своя партньор в живота.

вярно е, че "не са си улучили" половете, но...

не знам кой какво си представя, но като във всички останали връзки, и тези търпят развитие. много по-брутално за детето е да се роди в семейство, където никога не е имало любов или разбиране, а само взаимно търпене.

не може така жестоко да се обобщава под влияние на случайни впечатления от улицата или медиите. направо онемях от първия пост на rumyrayk, където думите звучат като в страшния съд. надявам се никога да не срещам хора като нея.

сигурно ще ми шибне един шамар, ако направя балонче с дъвката си.
цитирай
99. roniabg - tinet,
28.03.2008 16:48
значи по-добре един родител сам да гледа детето си?
цитирай
100. rumyrayk - номер98
28.03.2008 16:50
споко, бих ти шибнала един и без да правиш балонче)))

постинга ти е толкова смешен, изсмукан от пръстите и лишен от логика, че не си заслужава да ти отговарям. а ако моята лична и умерена позиция толкова те е наплашила, това не е мой проблем.
цитирай
101. sowhat - рони руми едва ли би ти шибнала шамар
28.03.2008 16:51
много е готина -честна дума и е най добрата ми приятелка .
:)

ру казах това защото никой не чете анонса на писмото ми -

днес пост няма да има .
нито обичайните ни глупости .
днес искам да споделя с всички вас ,които сте ми приятели и ме четете едно писмо , което получих снощи .
мисля че това писмо не заслужава да стои в нечия поща далеч от очите на хората .
мисля че това писмо трябва да бъде споделено и обсъдено .
искам да чуя мнението ви .

та исках да чуя мнението ви -а не нападките от едните към другите и обратното .
ясно е че всеки ще си има позиция и ще държи на нея .
и ще я защитава до колкото може .
все още мисля , че това писмо има нужда от публичност.
никъде не казах , че ще ги съдя или защитавам.
просто се опитвам да ги разбера .
това страшно ли е ?
че искам да ги разбера ?
ако някой не ги разбира трябва ли да му сложим черен печат ?
да го жигосаме ?

свобода на словото дами и господа .
всеки има право на мнението си .
това е .

има право да пише отворени писма -има право да пише и затворени .
има право да плаче и да се смее ,да живее или да скочи от 6я етаж с бременната си жена .

това сме ние .

цитирай
102. telescope - ама rumyrayk,
28.03.2008 17:52
защо това да е проблем?
това е идентичност :)
и, янчев, сори, не съм разбрала :)
и съм съгласна с теб :)
цитирай
103. roniabg - офтопик, ама не баш :)
28.03.2008 17:56
защо цял ден темата не се появява в списъка на горещите? другите теми са от вчера и имат под 60 коментара, а тази от сутринта е гореща по броя на коментарите, а не грее нещо. ааа, дискриминирате темата, струва ми се :) това сигурно е заради ориентацията й ;)

така де, петък е - айде да разпускаме! а и темата трябва да е весела, гей един вид...
цитирай
104. анонимен - Helena
28.03.2008 17:59
Признавам си предварително, че не дочетох цялата коментарна пародия, тъй като ми се изправиха косите от 2 неща. Потресаващо е, че етикета "нормален" направи впечатление само на един човек, абсолютно потресаващо, както и многозначно. След това може да се пуснат 20 постинга с оправдания и обяснения, но това не променя факта. В този смисъл- thumbs up, rionabg!
На второ, но в никакъв случай не на последно място, потресаваща е и позицията на buboleche, че понеже на всички ни било трудно в тази "скапана" държава, онези от малцинствата трябвало да си мълчат?? Значи понеже Вие, уважаема Буболече, сте се оставила да ви навеждат и кротко си мълчите, всички останали трябва да постъпят по същия начин? И ако някой се обърка да си потърси правата, дайте да му се нахвърлим, защото се е осмелил да бъде различен?? Мисля, че ако си бяхте направила труда да прочетете целия постинг, щеше да Ви направи впечатление бруталната неуместност на определението "величие". Да, Аксиния Генчева крещи за внимание като изпълнителен директор на една организация, която представлява определена общност от хора, хора, уважаема, като вас, като мен, като sowhat. В този смисъл Аксиния Генчева 1. си върши работата и 2. изпълнява гражданския си дълг да не си мълчи, докато й го слагат. Така както Вас никой не Ви спира да си спретнете една организация на Пренебрегнатите от Законния си Съпруг Жени и да си крещите за внимание колкото си искате. И дай Боже никой да не Ви се нахвърли с камъни.
Слава Богу, че не ми се налага да съм хомосексуална, за да се заинтересувам от проблемите на тези хора. Така, както не ми се налага да умирам от глад, за да купя кифла на някое дете. А какво Ви се вярва и не Ви се вярва, за съжаление няма нищо общо с реалността. И на мен не ми се вярва, че има геноцид в Дарфур, но там всеки ден умират стотици души. Но пардон, Вие пък си имате къде къде по-важни проблеми. А аз отивам да си направя студено къдрене...
цитирай
105. rumyrayk - :)
28.03.2008 18:24
тъкмо и аз казах на соу, че темата си е за "горещи", ама са я дискриминирали))

telescope, roniabg - или не сте ме чели внимателно, или нещо говорим на различни езици - написала съм ясно и точно, че съм толерантна, че се радвам, че има закон против дискриминацията и т.н. Думата "проблем" съм употребила също ясно и точно - проблем имат - с общ. мнение, със законодателството, уреждащо положението на детето в такова семейство, и пр.. Ако нямаше проблем, нямаше да го има това писмо! Това не е ли проблем?! И какъв ви е проблема, че не разбирате, че това е проблем? Единствено съм изказала съмнение, че процента е завишен. Но дори да приемем, че са 10процента в България хомосексуални, не всички от тези 10процента имат проблема! с отглеждането на дете в хомосексуалната двойка, защото чисто и просто, повечето от тях нямат дете, а някои от тях -и не желаят да имат! А в тази петиция е акцентирано точно на това, както не веднъж и sowhat изтъкна. Що се отнася до несериозните изводи на рониабг, че моите впечатления са от улицата и медиите, нека не прави прибързани изводи от къде как и защо вадя заключения, защото най-малкото, няма как да знае това. Познавам двойка (мъже), изкл. умни момчета. Техният избор е, че не желаят дете! Майчиният инстинкт далеч не преобладава сред всички хомосексуални двойки, вкл. и женски такива. Толкова от мен. Играла съм си белота с лесбийки, ако това ще ви утеши:))
цитирай
106. gantree - @ sowhat
28.03.2008 18:33
А дискусията всъщност е и онова, което пишеш, че "не искаш да чуеш". Имам предвид евентуалните части от позициите, които се възприемат и наричат от другите "нападки". Свободата на словото е нещо много хубаво, погледнато чисто теоретично, но на практика това невинаги е така. Общо взето, въпросът с неограничените права (и да скочи от шестия етаж с бременната си жена) е нещо, което с тази тема тук няма как да се постигне. Напълно неограничени права имат само безсловесните животни, неразумните и хората, живеещи без закон и правила. Всички ние, останалите нормални, живеем според определени правила и закони.
цитирай
107. sowhat - гънтри тук съм
28.03.2008 18:50
и чувам.
всичко .дори това което " не искам"
на мен не ми е трудно да приема твоето мнение .
не ми трудно да се опитам да се поставя на твое място и на всички останали на мястото също.
лошо ли е това ?
по не-нормална ли ме прави .
някой тук ще ми даде ли определение за нормалност?
свободата на словото е това да се изправиш и да кажеш -ето това съм аз
аз мисля така и така . имам такива и такива проблеми .
и да се надяваш някой да те чуе.
и да ти откликне - по някакъв начин ,какъвто и да е .
нали в спора се раждала истината .

това което не разбирам е защо трябва да се скача , срещу едно писмо , в което една жена е написала чисто човешки нещата от които има нужда .

после пак елате и ми кажете че не чувам
цитирай
108. rumyrayk - емка,
28.03.2008 19:37
сега не се явявам защитник на gantree, буболече, тлнет, juli26,( пък и те ясно са изразили позиция), ама къде го видя това скачане ?
никой не е казал, че не чуваш
сега кво излиза? кой не скача е гей...
това е шега, разбира се
аз лично нападки не виждам, не приемам лично и изказването на рониабг, дето мисли, че раздавам шамари по улицата, и дето се моли, да не среща такива като мен.
нали не си очаквала, че след тази петиция, всички ще рипнем, ще се хванем за ръце и ще тропнем хорце. естествено, че не.
Относно малкият Максим - налице е казус. Смятам, че законово правата на деца в подобно положение трябва да се уредят, защото детето не е виновно с нищо -и не мисля, че точно в тоя ред на мисли, обществото ще възроптае в по-голямата си част. Проблема е друг. Дразнещото е друго. Дори самата многострадална петиция не е формулирана удачно. И мисля, че точно хората, които споменах, и не плеснаха с ръце, разбират точно какво имам предвид. Ами, сори, ама този цитат:

"В България гейове нямаме и всъщност неговите две майки не съществуват, те не са истински хора, защото нямат права на хора. Затова и политиците ни не ебават за еднополовите двойки, затова и по бТВ се шегувкат ехидно с гейовете, затова и когато някой баща пребие дъщеря си, защото е лесбийка, майка й не вижда в това проблем."

Малко по-други формулировки трябват в такива случаи, не мислиш ли? А и това е доста едностранно представяне на ситуацията, казано иначе -преиначаване. Мен лично, такъв изказ, и в даденият случай, не ме очарова. Битиви, шегувкане, ебавкане...Ами битиви си се шегувка и ебавка и с хетеросексуалните. В нашта държава, все някой с некого си се шегувка и ебавка. Когато, обаче, някой развее байрака, поне да го направи с нужната отговорност и сериозност.



цитирай
109. sowhat - на мен лично ру
28.03.2008 19:48
не ми пречи и този изказ.
знаеш много добре това - на мен дори не ми пречи никой изказ.
и понеже съм средно интелигентна и повече руса и през ум не ми е минавало , че ще плеснем с ръце и ще се целунем.
но пък и през ум не ми е минавало , че именно днес през 21 век все още ние нужен салем.
и аутодафе .
та мен писмото на Аксиния ме трогна.
мен не ме интересува Аксиния дали е гей или не е .
трогна ме като човек.
и като такъв -съм последната която ще я заплюе.
аз отказвам да я обсъждам -права ли е или не е .
просто се опитвам да я разбера .

"собствената ни свобода свършва там ,където започва свободата на другите " - майка Тереза - лека й пръст.


цитирай
110. rumyrayk - на мен не ми обяснявай твоята позиция -знам я
28.03.2008 20:11
някак си знам, че и мойта ти е известна))
и аз съм руса, спокич)) трогната съм, тропната съм.
даже си падам по теб.
:)
лошото, че оставих впечатление, че съм един мноого лош и нетолерантен индивид, ще се опитам да го преживея, кат си налея))
цитирай
111. sowhat - наздраве нетолерантната ми
28.03.2008 20:17
трогната и тросната приятелка .
некак си ми се струва , че и без водка ще те понеса :)
цитирай
112. rumyrayk - каква ти водка,
28.03.2008 20:31
чувала ли си за TEKIRDAG rakisi ...(actin seri)
Та, жуля тука некъв турски ракиджос, нещо средно между ракия и мастика, отврат...но кво да се прави -подарък, мъча се)))

не съм тросната, тропната съм.) и тропосана даже.
цитирай
113. sowhat - не съм
28.03.2008 20:38
запази ми малко значи . ))))))))))
цитирай
114. rumyrayk - и аз не бях, но -
28.03.2008 20:56
ей ме на:))))

Хайде, дай да се държим като зрели индивиди.
Усещам, че и Хел ми е разгневена, аз лично бих я помолила да не си прави студено къдрене, защото е вредно за косъма, но в случай, че го направи, и аз бих си обръснала русата пасмина, бих я сплела на венец, и бих я в положила в краката й, за да прости моето безсърдечие и невежество в областта на хомосексуализма...)))
цитирай
115. july26 - След всичко казано дотук се замислям все повече и повече...
28.03.2008 21:40
дали да не взема да стана един ПЕДЕРАСТ, белким стана по-интересен на Българския и Европарламент, а защо не и на ООН...?!?
Иначе май нямам особени шансове...
Ру ,радвам се , че си нормална и не те е страх да го покажеш...
:))))))
цитирай
116. sowhat - тва ше е интересно джу
28.03.2008 21:46
а аз ще дойда да направя филм за теб
цитирай
117. gantree - @
28.03.2008 21:57
Според мен въпросната дама-педераст доста се е поувлякла в писмото си, но от друга страна никак не върви да й коментирам думите, тъй като я няма насреща ми, за да се получи разговор. На практика няма за какво да става дума тук, при положение, че няма открит опонент в разговора. Затова сигурно се получава някакъв такъв, леко лежерен диалог на тема свобода, и "именно днес в 21-ви век" едикаквоси. Не виждам какъв аргумент може да бъде времето. И какво, като сме в 21-ви век? Приемането на обратните като нещо нормално изобщо не може да се тълкува като израз на каквато и да било освободеност, било тя лична или пък групова. За най-обикновени човешки ценности става дума, лично според мен валидни вече близо две хиляди години. Да, сигурно тези ценности изглеждат нещо хипер-тъпо и демоде за аксиниите, обаче много сори, за мен не е така. От гледна точка на моят частен и собствен морал тези хора са зло. Не ги нападам или зачерквам само защото съм в по-голяма степен индивидуалист, отколкото обществено ангажиран.

А толерантността - май се повтарям - е свещена само за хората без закон. За всички останали - освен права има и отговорности, много отговорности.
цитирай
118. sowhat - гън добър вечер
28.03.2008 22:05
:)

и до края на годината да си говорим все ще преливаме от пусто в празно .
нямам нищо против позицията ти .но и 15000 пъти да я повториш , мислиш ли че ще промениш моята ?
има ли смисъл да си повтаряме и потретваме все едно и също нещо .
ок това е позицията ти .
съгласна съм.
и ?
това е твоята ,на бу ,на джу , на ру и на тлнет.
както се разбрахме няма да плесваме с ръце и да се прегръщаме .поне не на тази тема .
ако смяташ че дамата се е увлякла ,тогава нека ние не се увличаме ,кей ?
цитирай
119. gantree - :)))
28.03.2008 22:16
Добра вечер и на теб :)) и да, мога и да потретя :))
Може и да се получи. Затова е хубаво да се пробва. Докато стане :))
цитирай
120. sowhat - ам аз съм инат
28.03.2008 22:18
трябва да си много убедителен , за да ме убедиш.
:)
цитирай
121. gantree - споко
28.03.2008 22:26
Няма да те измъчвам.
^^, до скоро.
цитирай
122. sowhat - не ме :)
28.03.2008 22:32
до . :)
цитирай
123. анонимен - sowhat
29.03.2008 00:33
може да ме наричаш тлу.
цитирай
124. анонимен - Моля ви: прочетете ме!
04.04.2008 17:09
Ако можете да забравите предразсъдъците за миг и да прочетете тези няколко реда с отворени сърца, може би гледната ви точка ще стане поне мъъъничко по-умерена. Надявам се. Вие не ме познавате. Нито аз - вас. Но разчитам да отделите внимание на коментарчето ми.

----------------------
С моето момиче се харесахме още от първия миг. Много неща преживяхме заедно. Летяхме с парапланери, карахме картинг, танцувахме, пътувахме, успяхме да си запалим огън даже и спахме под открито небе, създадохме си дом...

Последното стана след като техните я изхвърлиха на улицата. Бяха силно против връзката ни. Накараха да я избере. Тя избра мен.

Нямаше нищо. Карахме с моята заплата и харчехме всичко, въпреки че аз също нямам почти нищо. Беше страхотно. За пръв път в живота си имах семейство.

После се разболях. Излязох от строя задълго. Наложи се тотално да си сменя начина на живот. Никакво излизане, никакви компании, нощни заведения и веселби. Тихо и кротко вкъщи. Мъкааа. Тя остана до мен, въпреки че й се живееше много, ама много. Разликата ни е седем години. Когато се запознахме, тя беше на ненавършени двайсет. Аз тъкмо правех двайсет и седем.

Мина и това. После започнаха да си затоплят отношенията с техните. Стоплиха ги дотолкова, че решихме стратегически да се върне да живее с брат си. За пред семейството й аз спрях да съществувам. През цялото време си бяхме заедно навън или у нас, но винаги инкогнито. Лъжем, крием се, премълчаваме, шикалкавим - сякаш сме някакви деца. Или престъпници. Или нелегални. На всичкото отгоре вече и приятелите ни до един знаят, че сме двойка, но това никога няма да излезе от устата им. Пазят ни, обаче от това не ни става по-леко. Ние сме заедно много по-дълго време отколкото хората, на чиито сватби ходим.

Досега сто пъти да се бяхме оженили. Искам да нося нейната фамилия, защото е много по-благозвучна от моята. Ще си сложим табелка на вратата: "Семейство ...ви". Искам и децата ни да носят нейната фамилия. Да имат същата слънчева усмивка, да сияят като нея, да се радват на всеки миг - също като нея. Знам, че заедно ще ги обичаме не два пъти, а сто пъти повече.

Досега отдавна да сме имали деца. Освен очевидната причина да нямаме, обаче, пред хора като нас стоят редица други... предизвикателства. Не можем да направим много, освен да се свържем с частна клиника и да се надяваме да се отнесат към нас най-малкото човешки. И да приемат насериозно факта, че ние сме двама души, които искат да си гледат детето заедно. Че ще има приказки зад гърбовете ни - това е ясно. Въпросът е да няма откровено презрение.

Не искам да бъда самотен родител, защото имам партньор в този живот. Човек, който всячески ми е показал, че е моята сродна душа. Мисля, че ще бъде много по-добър родител, ако до мен е човекът, който ме обича. Който ми помага. Който винаги се интересува как се чувствам. С когото плачем заедно или се превиваме от смях. С когото гледаме в една посока. Човекът, в чиито моменти на слабост аз намирам сили, за да излезем заедно от някакво изпитание. Почти седем години от съзнателния си живот сме изкарали заедно. Най-важните, при това.

Отивам да си събера багажа, за да последвам смелото си момиче по света. Дано да сме живи и здрави. За другото ще намерим начин.

А сега - сбогом. Спете спокойно: нашето дете няма да си играе с вашите.
-------------------------------
цитирай
125. ianchefff - aнонимен 124.,
04.04.2008 17:36
аз пък бих искал, ако един ден имам деца, ако е рекъл Господ това да се случи, те да си играят с вашите деца.
Жалко.
Жалка страна сме с жалки хора в нея.
Или поне повечето от тях.
Това е положението.
цитирай
126. анонимен - dobro utro Aksinij
10.04.2008 15:06
Az sashto smjtam, che po tazi tema trjbva da se govori, no ako moge "razlichnite" ot nas hora da prestanat postojnno da povtarjt kolko sa deskriminirani, zashtoto chesno do gusha mi doide, az sam heteroseksualno momiche i ne moga da si namerj rabota kakvato iskam, zashtoto mogelo da zabremenej. Tova sashto e diskriminacij i mislj, che vseki v BG e diskriminiran, taka che molj vi prestanete. Az sam za da vi se razreshi da se genite. Vseki izbira kak i s koi da givee, braka e samo formalnost. Zashtoto v bg kato si zavedesh deteto na lekar nikoi njma da te pita ti maika mu li si, nito pak kato go vzimash ot gradina. Na men po- skoro mi e trudno da priema i da se saglasj vie razlichnite da imate deca. Ne zashtoto njma da moge da gi otgledate, ami zashtoto ot biologichna gledna tochka ne mogete. Za da se rodi dete trjbvat maika i tatko, to prosto ne stava s dve maiki ili dvama bashti. I vie gospogo sega se vazpolzvate ot razvitieto na medicinata za da imate dete, predi 50 godini njmashe i da si mechtaete za takova. Az njmam protiv moito dete da si igrae s vashto. No mislj, che e greshno momche da givee s dve maiki, ta to ima nugda i ot bashta. Sega shte kagete ami decata na samotnite maiki, e da ama te vse pak si imat bashta i mogat da go vidjt i znajt, che sashtestvuva. Kakvo shte kagete na Maksim kato pita koi e bashta mu? Na momenti dori go sageljvam tova momchence, ot malko go nabutahte na topa na ustata na vsichki. Sega se zamislj dali ne si go napravihte za da vi se povdigne reitinga? I posledno v akta za ragdane trjbva da si ostane maika i bashta, zashtoto samo s nalichieto na mag i gena moge da se pojvi dete na bjl svjt. Nezavisimo dali vi haresva ili ne i vasheto dete si ima biologichen bashta, a ne vtora maika.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: sowhat
Категория: Лични дневници
Прочетен: 6301801
Постинги: 921
Коментари: 24681
Гласове: 63729
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031