Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.06.2019 16:03 - За какво говорят "светските среди", "Телеграф"?
Автор: eloiz Категория: Изкуство   
Прочетен: 477 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 15.06.2019 16:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Колеги, аз си починах малко, и реших, че мога да започна работата си за деня, все пак троля утре отива на море, но нещо трябва да се свърши. 
И така, реших да се разведря малко със светските новини в новия брой на в-к "Телеграфи", тия, които са на тяхната трета страница, до снимката на голото момиче. А там новина - "Мегз разпродаде дрехите на любовника си. Предлага скъпите му ризи на безценица". Две доста солидни колонки, колеги, една трета от страницата им, включително снимка на дизайнерката по дантелено бельо, сигур от нейната колекция, кой знай. Офертата била следната - някакви ризи  от "известна италианска марка" (??,йо, колеги, половин страница!!!!), която уж струвала 500 евро, се давала за "50 лв.". Па и дънки имало, и не знам какво още. Лелее, в едно изречение по-долу научавам, че това било "част от кампанията на Мегз "Активно добро", в която иразпространява свои вещи и вещи на други популярни личности на безценица" Бря, колеги, не се разбира, кой се нуждае от нуждаещите се от 50-те лева на Мегз и нейните клиенти, които сигур могат да дадат и повече, един вид, за жалост сигурно има и такива хора, живеем в държава без здравна система, обаче тя "обясни, че прави двойна благотворителност, защото освен, че дарява всички пари от продажби, тя също позволява на много хора да си закупят неща, за които по принцип нямат възможност." Йок, аз, като постоянен и редовен клиент на магазините за втора употреба в гр. Карлово и на някои такива по бул. "Ал. Стамболийски" и на тези около пазара в кв. "Дружба" в гр. София, трябва да кажа, че цената на една носена риза от известен дизайнер, може да стигне и 5 лв., в намаление, носила съм такива, ама не ми харесват някои, а са като новички, за всеки влак си има пътници обаче. 
Четох с предотпускарско нетърпение и заглавието във вътрешните страници, посветени на светското в днешния брой на "Телеграф", колеги - там водещото заглавие беше последният скандал покрай някакво скандално видео към песен на Азис, не защото той си позволил да направи нещо неприлично, ами защото има някаква целувка, колеги... Аз отворих вестника на страница  2-3 на приложението "Уикенд" и там какво да види човек - снимки на 14-годишната Сузанита по черно боди и с грозна изкуствена корона на главата, на певицата Гери-Никол с прозрачна рокля, която загадъчно прозрачно описва задните й части, ама почти загадъчно, Азис прегърнал Цветана Манева, за която разбрах от материала на вестника, че сигурно е видяла лицето си върху плакати, разлепени върху някакви кошчета за боклук в кв. "Лозенец", след клип, заснет с Азис (еми, след като не могат да я надиграят на сцената, така), друга дама, Ани Хоанг, която разопакова някакъв член, прикрит като банан, уж в друго скандално видео, което един известен режисьор, споменат от "Телеграф" само в обяснението на Хоанг, който се съди с някаква дама, също само маркирана, според статията на вестника, бил направил като някакво иносказание... Тук, колеги, трябваше да има информация, за това, че все пак, дело е имало, зачто режисьорът е направил тоя клип, зачто толкоз се е шашнало обществото, тойест "светските среди", хихи, ако те са знаели, както се предполага от тази статия, какво е действителното положение на нещата, е да, ама не. По-нататък снимките в тази статия стават все по-слаби - някакви "извикващи смях" или нещо подобно тоалети на певицата Анелия, която имитирала Бионсе, па някакви снимки във вана, пак нейни, а аз я сбърках в началото с тези на Галена, но не отбелязах подражанието, да. 
И най-отгоре, колеги, лепната снимката на целувката между Азис и Рут Колева, ей сега изгледах клипа, колеги, смело е такъв клип (вкючително като текстово съдържание) да се разпространи след всичко, което стана у нас през последните месеци - след факта, че жандармерията трябваше да си свали каските пред протеста на хората срещу беззаконието и липсата на гаранти за правата им (не срещу циганите, колеги, поне на мен не ми се иска да е да е така....). Някой, който прочете този материал във в-к "Телеграф", с всичките му неясноти, би рекъл, че нещо му има на нашето "светско общество" - как ще сравни една красива целувка (все пак, колеги, гъз разголен демонстративно  има ли на нея? къде са ръцете на Азис - на лицето на момичето? облечени ли са и двамата? имате ли чуството, че някой ви е допуснал в красив интимен момент, дам?) , та как може да се сравни този фотос с всичките тия други работи на снимките?? Не е така, колеги, трябва да се прочете още веднъж статията, както съм казвала и друг път, всичко си пише  в нея, и си личи и премълчаното))). Няма му нищо на нашето "светско общество"). И ако някой седне сега, да ме обвинява, дето аз обвинявам някого в расизъм, леле, в ксенофобия, тц, нищо подобно - у нас все още има закони срещу расизма,  такова, и расовата дискриминация, да, те обвиняват, аз само коментирам,  а ксенофобията я пише какво означава в учебниците, не е срамна болест, няма страшно. Друг вид болест е. 
Това за расизма и ксенофобията само))). А аз преди малко си мислех, как ли би се приела тази снимка на целувка, без коментарите за проблемите с расизма и лицемерието, сигурно би имала друга рецепция, интересно. 
Хайде, един поздрав, за всички тролоци, и за най-малките троли).

ПП. Опаа, забравих и днешната коментарна статия на "Телеграф", колеги, стр. 12, където авторът на статията "Отличните от Чепинци поемат към Шотландия. Диплома с пет звезди" (с големите букви е втората част от заглавието, слава Богу), г-жа Райна Харалампиева, потупва по рамото Даниела Куцева, учител по биология с 23-годишен стаж, говорейки за това, че г-жа Куцева е един от хората, за които никой никога не разбира, тц, в две изречения и за житейският факт, че "Родителите й завършват училището в Чепинци. Тя също." Оттам нататък, се говори за това, че "Върша си работата, като всеки друг мой колега", коментира учителката успеха на абитуриентите си на втората задължителна матура. Избрали са да се явят на изпита с предмета, който тя им преподава. Вероятно, ако СУ "Христо Ботев" не беше се наредило до двете най-престижни столични математически гимназии, никой нямаше да разбере за малките победи, които ежедневно постига с децата." Тц, жалко, зачтото няма начин, колеги, при наличието на качество, да не се прояви то в количество, "Телеграф"))), но статията продължава така с изказването на учителката "Заслугата си е тяхна, много са мотивирани да учат и да се реализират" каза г-жа Куцева. И е права. Но някой трябва да запали искрата, да я поддържа, да я превърна в огън". Ами да, трябва, дано се сетят читателите, след толкова скромност от страна на г-жа Харалампиева, че става въпрос все пак за учителя - учителят, който е класирал, на практика, СУ "Христо Ботев" на това място, след "двете математически гимназии", да, по предмет, който през последните години, има сериозен спад в национално ниво, но, това трябваше да бъде написано, не само "И е права", тц, и да се маха, отдалеч и уж с възхищение, на "отличниците от Чепинци поемат към Шотландия". Я да видим обаче, как завършва този очерк за това, как една учителка, поема върху себе си, според идеята на г-жа Харалампиева, тежестта и вините на образователната система у нас: "Нямам нужда от поощрение". Така Даниела Куцева отговори на въпроса дали очаква някакво признание за свършеното. Професията, която е избрала, не е за всеки. Съчетава в себе си много неща. За да съумееш да си сред добрите, трябва да си и педагог, и психолог, и приятел, и дори надзирател(?! - бел. моя, хихи, от колко време пиша тук, в блога, че учителите у нас трябва да преминават през курс за борба с масовите безредици, щом това се казва и за третите в класацията от добрите, тц)))Много функции - една заплата. (бел. моя - и едно здраве, също). Финансовият стимул не компенсира огромната отговорност, която носят (бел. моя - и да, за малко да стане като със субсидиите на партиите, тойест, като не компенсира стимулът, да се кара на скромност?)))). Мнозина не издържат и се предават. Малцина остават. Заслужават и финансов бонус, дори и да не го приемат. (бел. моя, ето, финално потупване))). Заслужават си славата, макар да не я търсят. "
Заслужават нещо много повече, колеги, но няма да го получат - защото учителите, които работят в разпадащата се образователна система в момента, я крепят, на практика те са хората, които образоват по около 100 000 души годишно, формират в определена степен пазарите на труда, за жалост, отнета им е възможността да формират националната ни идентичност, но те още работят, и го правят, ама тайно))). 
Всъщност аз зная на какво се радват учителите - моите колеги с 20-годишен стаж от училището в село Розино най-много се радваха, когато се срещнеха с бившите си ученици в центъра на селото, които се връщаха от гимназията в гр. Клисура. Добри или лоши, те си обичаха всички деца и аз лично съм им завиждала. 











Гласувай:
1



1. level6661 - ?
15.06.2019 20:27
оше един..безумен..тъппизъм
цитирай
2. eloiz - Колега,
16.06.2019 20:47
кажете кое не сте харесали и веднага се коментирам.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eloiz
Категория: Изкуство
Прочетен: 1658351
Постинги: 892
Коментари: 932
Гласове: 2596
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930