Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.01.2019 21:00 - В чест на Алексадър Батенберг, по повод неговите 140 години от възкачването на българския престол на третата българска държава
Автор: eloiz Категория: Изкуство   
Прочетен: 4716 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 29.01.2019 15:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 https://www.dnes.bg/politika/2019/01/28/taino-bylgariia-kupi-unikalen-portret-na-batenberg-na-tyrg.400540, колеги, "държавата" (хихи, че как "държавата", като си има име купувача) откупила един красив и ценен портрет на Александър Батенберг, според днес. бг избраз за княз на България, ако не ме лъже паметта, първи поред на българския трон на третата българска държава. Хе, доскоро гробницата му в центъра на София беше обществен клозет, колеги, как се променят нещата, нищо, дето днес не са написали кой поред е бил на трона, все пак... 
Благодарение на лошия пиар на Министерството на културата, колеги, обаче, ние така и не разбираме, кой точно - дадени са три имена, е купил картината. Значи, там има един г-н Боил Банов, министър на културата, който твърди, че съвети директно са му давали г-н Борисов, премиер министър  и г-н Горанов, най-вероятно министър на икономиката (или на финансите беше, колеги, опаля; г-н Банов не е уточнил, ама и неговите пиари не са, а това й международен търг, Батенберг може да йе умрял в България, ама е роден другаде, сигурно е било не малко усилие да се спрат други купувачи, ама никой тука, не посочи ни шефа на разузнаването, ни министъра на МВР, или на ГДБОП да речем, поне, да са знай))). 
На мен, колеги, ми стана мъчно за културата, затова, дето неофициално, министър -председателската институция и тази на тежкото министерство на икономиката (или на финансите, извинявам се) не се намесват с лицата си в тая работа, ами само чрез някакви благодарности. За подобна работа, колеги, благодарност никой на никого не дължи, особено на такова ниво, питайте ГДБОП, на тех например няма да им изкажат никаква благодарност, ама на министрите - да). 
В тая работа не бива да има никакво такова сбутване, колеги. Или заявяваш, дето си ти, или падаш от трона, това Батенберг го е знаел отлично, доколкото си спомням, не зная, той какви благодарности на кого е дължал, обаче е заслужил, мислим, Министърът на културата на Република България да каже, че сам е взел решението да закупи портрета му и да го добави в еди коя си колекция на  Националната галерия или в някой музей, не знам защо и това не го пише. Или ако не пише това, да пише, дето еди кой си поред министър - председател на Република България г-н Бойко Борисов  е участвал в търга, там не е бил Министърът на културата, който е публичен разузнавач, като троля, хихи(не знам защо някой  трябва да споменава в този случай министъра на икономиката или на финансите, като става въпрос  за суми от 20 000 евро, за Бога, толкова струват два часовника на министъра, това не йе добър пиар за държавата, колеги, нима вий искате да ви рекламират на международен търг  за два часовника, аз не, само средното и висшето ми образование - тук, в България))) струват повече)). 
Колеги, троля има да гледа телевизия и казва довиждане). 
Поздравът по-късно.
Поздравът, или специално за колегите от ГДБОП, че нас все няма кой да ни поздрави)).

Колеги, днес прочетох в новия брой на в-к "Телеграф", дето се йе появил четвърти купувач на картината - негово превъзходителство г-н Иван Сираков, посланик на България в Австрия, ако не греша. Тъкмо си мислех, колеги, че ще успеем да избегнем включването на Външно министерство в тая работа, и някой закърпил, "Телеграф" - над голямото заглавие на първата страница на вестника, пише, дето посланикът действал "по нареждане на министъра на културата" - успяхме, наздраве, за разузнаването, ГДБОП! )) Мислех тука да напиша и за един откъс от книгата на Джером Джером "Трима души в една лодка", който касаеше борбата на двама от главните герои с "масло за пет пенса", докато те се опитват да го натъпчат, незнайно защо, в един чайник, в името на реда и спокойствието, но този откъс мисля, че съм го публикувала. Във всеки случай пак си е смешно, де)).
Няма да има поздрав, колеги, другия път). 
 






Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eloiz
Категория: Изкуство
Прочетен: 1659406
Постинги: 892
Коментари: 932
Гласове: 2596
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930