Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.05.2011 11:29 - как сияе жена
Автор: sowhat Категория: Изкуство   
Прочетен: 2879 Коментари: 7 Гласове:
-137


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 мислите, че разбирате и знаете всичко?
едва ли
...

"Има неподходящи срещи, това е всичко. И на мен се е случвало. На теб също. Как искаш хората да разпознават истинското от фалшивото, когато умират от самота? Срещаш някого, опитваш се да го направиш интересен, измисляш го изцяло, обличаш го от глава до пети в качества, затваряш очи, за да го видиш по-добре. Ако е красив и тъп, намираш, че е умен, ако той те намира за тъпа, се чувства умен, ако забележи, че гърдите ти са увиснали, те намира за индивидуална, ако започнеш да усещаш, че е мекотело,си казваш че трябва да му помогнеш, ако е невежа, ти пък знаеш за двама, ако иска да го прави през цялото време, си казваш, че те обича, а ако няма много склонност към това, си казваш, че не това е важното, ако е стиснат, значи е прекарал бедно детство, ако е темерут, си казваш, че е естествен и продължаваш така, със зъби и нокти да отричаш очевидното, а то се вре в очите и ей това се нарича проблеми на двойката, проблемът на двойката, когато вече не можете да се измисляте един-друг и тогава настъпват скръбта, злобата, омразата, отломките, които се опитвате да залепите заради децата или просто защото предпочиташ да си в лайната, само не сама."



"Множеше доказателствата за своето съществуване."

"Нямах и ни най-малкия шанс да се отърва сам и причината бе съвсем проста: прекалено много бях обичал, за да съм все още способен да живея от само себе си. Това бе абсолютна, органична невъзможност и всичко, което ме правеше мъж, бе у една жена."

"А сега се намирах сред хаос, който може и да беше знак на милосърдие, защото ми спестяваше усилието да се изправя очи в очи с дълга си към действителността."


"Хората забравят, че онова, което преживяват, не е смъртно."

"Вероятно ще видите в агресивността ми знак на безсилие, но ви гледам и ми идва на ум един безсмъртен стих на Ламартин: „Само едно същество ви липсва, а светът е вече пренаселен...”"

"Краят на света не е дошъл само при вас. Той е при всички нас. И тъй си я караме."

"Днес човек вече няма причини да живее, всички живеят ей така, за едното нищо."

"Моралът е стар перверзник. Да изпита удоволстивие човек с някой непознат, това е невроза. Хистерия. Фригидност е, когато моралът и психологията спят заедно. Когато човек е загубил основание да живее и все пак се опитва, той се чувства виновен."

"И не ви казвам, че човек не може да живее и без любов – може – и това е най-гадното. Органите продължават да подсигуряват нормално физиологично състояние и това подобие може да продължи много дълго, до момента, в който краят на функционирането направи този труп легитимен. Може да потърсим убежище и забрава и в сексуалността и да живеем като авотобусна спирка. И така, проявете предпазливост, тя винаги е добро извинение. Или пък тръгнете утре с мен. Не правете глупостта да минете някъде встрани поради излишък на житейски опит. Тръгнете с мен, дайте шанс на невъзможното. Нямате представа доколко му е писнало на невъзможното и каква нужда има то от нас."

"Но аз не умея да плача, пък и има моменти, в които съм в състояние да хвана ужаса, да му извия врата, и за да пукне по-бързо, да го принудя да се хили. Смехът, това е начинът, по който понякога ужасът хвърля топа."

"Ако някога бъда щастлива, обещавам ви да ида на поклонение в Лурд, за да се излекувам."

"Нещастието и само чудесно се рекламира: независимост, независимост. Мъже, жени или страни, до такава степен сме били заразени с тая независимост, че дори не сме станали независими – станали сме само гнусни. Истории за осакатени и недъгави, които си отмъщават и издигат осакатяването и недъга в правило на живот. Браво. Да им се присъди Орден за заслуги на направена услуга към изкуственото дишане. Вече сме постигнали такива победи над природата, че можем да постановим задушаването като най-истинския начин на дишане."

"Невъзможно бе човек да се измъкне. Трябваше да се изправи леце срещу лице, да остави нещо да умре, да обича, за да го запази живо." 

"Ще изчезна, но искам да остана жена. Ще бъда за теб някоя друга. Върви към нея. Срещни друга женска половина. Най-жестокият начин да ме забравиш е да не обичаш повече."

"Всяко женско начало е мъж и всяко мъжко начало е жена."

"Сияние на жена" от Ромен Гари
  image
   




Гласувай:
23



Следващ постинг
Предишен постинг

1. nicodima - Този, който е наслагал минусите,
15.05.2011 15:18
очевидно е самотен човек. Дано да е имал време да прочете за какво става въпрос.
Замислящи текстове!
Поздрави!
цитирай
2. sowhat - едва ли е имал време, никодима
15.05.2011 16:40
и едва ли Ромен Гари, би се разстроил от минусите на някого )))))))))))))

поздрави!
цитирай
3. joysii - Да почета Ромен Гари, беше удово...
15.05.2011 22:06
Да почета Ромен Гари,беше удоволствие за мен.
Това с минусите е или недоразумение или завист.
И двата случая не са в твой минус. :):):):):)
Поздрави от сърце.
цитирай
4. ronya - хахаха
15.05.2011 23:14
"и ей това се нарича проблеми на двойката..."! Едно на нула за него!!! :))))
цитирай
5. sowhat - страхотен е
16.05.2011 08:36
още един цитат от друга негова книга, само за да затвърдя респекта- отново да повторя, не че му пука - той се самоуби с думите

„Добре се позабавлявах. Благодаря и сбогом!…“

Моето "аз" не ми стига. Когато твърде дълго оставам самият аз, ми става тясно, моето "аз" ме задушава..."

и накрая последно, от любимия ми Голям Гальовник – Nav благодаря ти за тая книга

"Но усмивките честно са тъжни, трябва да им влизаме в положението."
цитирай
6. yohnny - 7 абзац не се отнася за мен, нали?
23.05.2011 08:54
А минусите ги слагат низши духом, или нищи духом, забравих как беше ...................
цитирай
7. chalama - at least there
29.07.2012 04:47
I already said, everything is dzen
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: sowhat
Категория: Лични дневници
Прочетен: 6303723
Постинги: 921
Коментари: 24681
Гласове: 63729
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031