Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.04.2011 01:45 - Безусловен контрол: Пица Пеперони
Автор: razkazvachka Категория: Изкуство   
Прочетен: 11133 Коментари: 56 Гласове:
63

Последна промяна: 15.04.2011 22:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Много дълга приказка: оставете си я за събота:))))                                                                   


                                                                                      The same dull day
                                                                                      after the golden kingdom of dawn is off
                                                                                      The same barren land
                                                                                      The same tools
                                                                                       Sheep are crying
                                                                                       Cows are mooing
                                                                                       Dogs and hens are making their noises
                                                                                       and the donkey obstinently doesn"t
                                                                                       want  to cross the river.
                                                                                       Only my laptop is missing.
                                                                                                                       Back in 1012


              Котараците мяучеха и се дебнеха из  лалетата ми, бутаха рогатата ми мотика и лопатите, дразнеха бездомните кучета в двора на детската градина до нас и плашеха кокошките на комшиите. Насреща някой бе надънил до дупка "Камъните падат", от блока тръскаха килими над прането над комшиите от долния етаж, а една каруца с  кон спря пред нас и мургавелкото се провикна: "Какеееее, искаш ли гюбре?" 
              Вероятно така е било  и през 1012та година, помислих си. За разлика от тогава, сега имам лаптоп и три дена ваканция да превъртя Age of Empires сиреч Епохата на Империите. Избирам си аватар с името Виктория и се залавям за работа. По монитора защъкват човекоединици, които се занимават със събиране на диви плодове, лов с лъкове и стрели, риболов и начално земеделие с мотики и лопати. Интересно дали имат доставчици на гюбре...
              А после идат вражески племена на лодки и палят и избиват. Бреййй как се множат! Не мога да им насмогна на изхранване, строене на селище,благоустройство, строеж на казарми и пристанища, на търговски и бойни кораби.  Онези извират отвсякъде. Трябва да ги спра. ..  Телефонът звъни.
              Момчетата ми се обаждат да кажат, че са пристигнали при баба.  Ти какво правиш, питат, превъртя ли играта? Не, казвам нещастно, в момента вражеските племена ме довършват. Уф, бе мамо, вика малкият ми син - влез в менюто и напиши кода "Пица пеперони".  И затваря.
              Брей, пустото му Жабе зелено. Какво ли ще е това?  Изпълнявам заръката и бум - сдобивам се с лъскава кола, която минава навсякъде,  движи се с невероятна скорост и стреля на поразия. Разчисствам диваците от другите острови за нула време и се подготвям да развия собствената си икономическа и военна база. А надигнат глава, а съм им изпратила лъскавата машина. 
               Паметта на човека е машина на времето. 

 
* * *

  Октомврийското слънце пускаше лъчи под полата на морето и караше пристанището да сияе в прозрачен ултрамарин. Вятърът, обаче, се ядоса и засъска като  станала накриво свекърва, яхна метлата и поде струпаните кашони до една от изоставените корабни агенции.  Повдигаше ги и ги захвърляше ядно и непрестанно мърмореше за немарливите склададжии, които си оставят боклуците до самата вода. 
Изпод един от повдигнатите кашони изтича голям сивочер плъх.  Какъв бързак!  Кръстоса празното място, стрелна се към контейнерите, където имаше разпиляни найлонови торби с боклук,  захапа една непредпазлива хлебарка и я измъкна от някаква дупка - голяма беше. Схруска я първо на две, после си я хапна като солета.
Обърна се и изгледа Ани право в очите. "Ти какво, сеир ли гледаш? Не е твой терен: не досаждай!" Така схвана посланието Ани, но остана още малко, за да види как плъхът си намества костите  - черепите на плъховете са с подвижни костни плочки - и се шмугва в съвсем тясна дупка в стената. 
Преди известно време плъховете бяха успели да прегризат кабелите на електронната система на метрото и бяха спрели влаковете. Там имаше рекламни табла, които рекламираха млечни продукти - като минаваше покрай тях, влакът набираше скорост, релсите надаваха писък и таблата се задействаха и превръщаха в големи парчета жълто сирене с огромни кръгли дупки и червено-розова корица. "Звукът на  сиренето", беше си помислила тогава Ани. Колегите от лабораторията се майтапеха цяла седмица. Но после плъховете пак бяха прегризали кабелите на същото място. Някак се бяха изхитрили и избягваха токов удар.

- Къде си? - повика я Пепи и тя побърза да се изкачи на все още държащата се магистрала, която полегато се издигаше от пристанището към горния град, а после пресичаше реката и минаваше към университетския град. 
Бяха се върнали да потърсят една от "машините на времето" - един голям груб дървен сандък, в който се пазеха записки за научни разработки от преди 50 години. Не, поправи се, от преди 200 години. И се сепна. Пукнатините във времепространството  бяха многобройни и не подлежаха на линейното летоброене.


Не бяха тук всъщност. Бяха си в Убежището и затова можеха да се чуват. На пристанището оттатък Океана бяха техни виртуални проекции - можеха да се концентрират и телепортират като чист образ. Но плъхът се беше хванал. А и сензорната програма бе съвършена - щом можеше да усети слънцето и вятъра.
Бяха извлекли контейнера и сканираха съдържанието му. После щяха да ремонтират пукнатината във времепространството.
- Има една древна приказка от степите - за това как Земята се напукала и разделила хората. Тогава се появила майката на света  и зашила пукнатината с голяма игла и еленска кожа, нарязана на тънки ивички - каза Андро.
- Дай да видим сега какво има тука - върна ги към сканираната документация Пепи.
- Машина за земетресения - мърмореше си под нос. - Ан, ти какво си спомняш?
- Не си спомням такова название - каза Ани, - по-скоро - нещо свързано с насочване на енергийни масиви - имам картина на равнина с гигантски електрически кули, от която се излъчва към йоносферата масив от импулси - като вълна. А Земята притегля обратно разтеглената йоносфера и тя се връща като шамар, с който избиваш комарите - невидим е, но усещаме удара.
- Ти какво мислиш, Професоре? - попита Пепи, като се обърна към Андро.
- Знам едно такова място - започна Андро.  -  Мисля, че то е причината за серията земетресения и урагани, опасали Земята от сто години насам. Това е нещо като рикошет - пуснато е с голяма мощ, а после Земята го отразява последователно - в няколко години се набира достатъчен заряд, за да се повтори упражнението - вече изместено по посока на въртенето на Земята. После нещата са изтървани от контрол, а свободният заряд се образува все по-бързо - и Земята започва да си удря чрез йоносферата шамари по болните места все по-нагъсто.
- Тогаваа? - проточи Ани.
- Тогава ще трябва да видим какво да направим с излъчвателя - каза Андро. Трябва да  го накараме да неутрализира излъчения вече импулс като пуснем обратен, разсейващ заряд, за да не пробием йоносферата. Възможно е да изтечем като жълтъка от разбито яйце. 
- Нали видя как потъва вертикалния град Родопея...
- Искаш да кажеш...
- Точно! Да накараме Земята да погълне излъчвателите....
- Ще ни трябват холопроекции с много висока разделителна способност.

 
* * *

Не бяха спали от седмица, но на холопроекциите не им личеше.  Седяха в Убежището и телепортираха образи, приемаха реакции и смущения. Земята бе ядосана. Всъщност това не бе самата планета, а отразеното многократно желание за контрол от страна на комплексирани на тема лидерство господари на света. Но защо имаше в него толкова гняв? И дали не бе това възвратния гняв от страданието на милиони загиващи под вълните на земетръса, ураганите и нахлуващия Океан?
Намериха мястото с излъчвателите на концентрирана енергия. Те бяха под контрола на локалния разум, а в диаметър от хиляда мили  екосферата буквално гъмжеше от нанокомпютри-пазачи. 
Проекциите можеха да влязат в пряк контакт с разума.
- Я, нарушители - пресрещна ги бодър глас - отдавна никой не е идвал насам, тъкмо бях заскучал....
Оказа се, че Локалната машина има холопроекция - един от могъщите  от преди 200 години, отдавна отпрашил на Меркурий и изпаднал в неизвестност.
Сега се изживяваше като  владетел на света.
- И защо трябва да спирам възмездието - попита той, след като разбра за какво са там - убедете ме, че трябва да спра.
Картините на разруха го забавляваха, а тичащите пред гигантските приливни вълни нещастни хора, го караха да се смее до припадък.
- Пица Пеперони - внезапно каза Ани.
Мозъкът се заинтригува.
- С високи технологии срещу безпомощни голи и гладни хора... - имаше такава игра - поясни после тя.
Мозъкът се смълча - ровеше из файловете. 
От пукнатината в пространство-времето започна да се излива над съоръженията гаден разяждащ дъждец.
Скърцащ звук от намаляващ скорост влак - Звукът на сиренето - помисли си Ани.
- Нееее, какво си направила? Развика се Мозъкът.  -  Пуснала си плъховете. Аз съм Владетелят  -  не можеш да ми пускаш плъхове!
Оголени краища на кабели на дъжда. Стотици мъртви плъхове. Късо съединение.

Тогава Андро започна да излъчва усещане за студ и самота директно в Мозъка на Мястото.
Търсене на убежище. Завий се презглава.
Чрез холопроекциите си, Скитниците виждаха как мястото започна да потъва. Бавно отначало.

Мозъкът търсеше мотивация за ответен удар. 

Тогава дойде текстът:

  О, бедни голи люде по света, където и да сте, във тази буря, нещастни, как с глави незащитени, с тела, изнемощели от глада във дрипели на дупки и прозорци, ще се опазите от нея? Да, за вас преди съм мислил твърде малко! Богатство, туй е цяр за теб: изпитай това, което клетниците чувстват, за да откъснеш след това за тях излишъка си и с това направиш небето не дотам несправедливо! 

Мозъкът се напрегна  и  активира Паметта:
Poor naked wretches, whereso"er you are,
That bide the pelting of this pitiless storm,
How shall your houseless heads and unfed sides,
Your loop"d and window"d raggedness, defend you
From seasons such as these? O, I have ta"en
Too little care of this! Take physic, pomp;
Expose thyself to feel what wretches feel,
That thou mayst shake the superflux to them,
And show the heavens more just. (3. 4. 33-41)
И нека небесата покажат справедливост - чрез тебе - това бе последното внушение, с което енергийният облак се разсея. Земетресението бе ужасно, разтвориха се цепнатини в континента, а мястото на разлома започна да се изпълва с вода.  

- Никога не съм си представяла, че ще използвам Шекспир като Пица Пеперони - каза Ани. 
- Но нали мястото се управлява от компютър, а компютърът работи с текст. "Крал Лир"  е по-могъщ от причините на живите хора, защото е текст. Войната е една гигантска игра на империи. И в тази игра загиват всички, които са на изходите - за компютъра това са несъществуващи в неговия текст светове. Трябваше да му зададем кода - обясни Андро.
- Но пък как тогава сработи кодът за звука на сиренето?
- Изглежда имаме  смесване на реалности. - въздъхна Андро.
- Е, тогава - намеси се Пепи - хайде да видим какво можем да направим по въпроса за разломите на времепространството - хайде, Ани, изваждай иглата и вдявай оня текст с майката на света, която трябва да зашие пукнатините.

Имаше много разломи. От потъналите градове паметта на техните системи се разпръсваше из почвата. Нищо не се изгуби. Земята пое цялата текстова памет на човечеството и го включи в общия информационен слой.  Пси-хората можеха вече пряко да работят с енергиите и ресурсите на Земята. Без посредници.

И до днес има места по Земята, които имат своя глас. Едни настройват инфосферата философски, а други въздействат поетично.  Шепне тревата, а гората разказва приказки за минали времена и за още не станали. 
Няма нищо в инфосферата, което да не е било преди в човешкия мозък и в човешкия текст.  Едни са оставили повече, други - по-малко.
Културата на Скитниците не е оставила много текст, но те са хората, които са свързали информационните потоци.


м. април 3012та година



Гласувай:
61



Следващ постинг
Предишен постинг

1. gkowachew - Мисля си, че добрата НФ,
15.04.2011 08:24
както е и при теб, носи винаги оптимизъм! Тя е като детските приказки.В края на краищата, при такова настояще, ако НФ не вдъхва оптимизъм...е*ана ни е мамата! :)))
цитирай
2. vostroto - :) Добро утро, Разказвачке!
15.04.2011 08:59
Пак ще се върна, приятелче:)
цитирай
3. hristo27 - :))))
15.04.2011 09:18
А дали през 3012 година някой мургавелко ще те пита: "Какеее, имаш ли бакър и аламин?"...
цитирай
4. despinida - Ще е в събота, както казваш...:)
15.04.2011 11:30
Ииии, тази подканяща ме 13-ка...мисля да я пропусна...запази ми една резервация, ще гласувам по-късно...:)))
цитирай
5. stela50 - Ех ,как успя да ме пристрастиш към фантастиката ,
15.04.2011 11:58
така и не усетих ,Шехерезада...Пренесох се с детска упоритост в 3012 -та .
На моменти малко ми е сложна терминологията ,но се връщам ...и се справям .
Благодаря ти ,миличка ,чудесна приказка ,почти истинска !
цитирай
6. gkowachew - Знаеш ли...
15.04.2011 12:04
при bapha ,който се срамува май от писанията ми( с пълно основание, разбира се), написах, че" оптимизмът е хубаво нещо, но не е за сериозните хора". В изблик на желание за искреност, ще призная, че оптимизмът е сериозно нещо, но не е за добрите хора! :)@@@
цитирай
7. hel - . . . засъска като станала накриво ...
15.04.2011 12:34
...засъска като станала накриво свекърва... :))))))))))))))))))))))))))))

Ако имаш момчета, ти пожелавам да станеш най-щастливата и усмихната свекърва! :))

Отивам на разходка във времепространството и ще гледам да не са забравили да зашият някоя пукнатина! ;))


цитирай
8. razkazvachka - Благодаря, благодаря! Доколкото е възможно - но винаги нещата имат
15.04.2011 15:17
gkowachew написа:
както е и при теб, носи винаги оптимизъм! Тя е като детските приказки.В края на краищата, при такова настояще, ако НФ не вдъхва оптимизъм...е*ана ни е мамата! :)))


светлосенки, начало, растеж и край - и винаги може да виждаме оттатък тежкия период - иначе няма да има смисъл, нали:))))
цитирай
9. razkazvachka - Заповядай, винаги си добре дошъл:))))
15.04.2011 15:17
vostroto написа:
Пак ще се върна, приятелче:)

цитирай
10. razkazvachka - Хахахаха - ми квото има - такова....
15.04.2011 15:18
hristo27 написа:
А дали през 3012 година някой мургавелко ще те пита: "Какеее, имаш ли бакър и аламин?"...

цитирай
11. razkazvachka - А 13 не е лошо число - това е номерът на буквата М, която е на мама и на Мария, а
15.04.2011 15:20
despinida написа:
Ииии, тази подканяща ме 13-ка...мисля да я пропусна...запази ми една резервация, ще гласувам по-късно...:)))


пък събрани, цифрите дават 4, което е номерът на моята буквичка, но също и съвършеното число:)))))
В събота, да, щото е дълго за през работно време....
цитирай
12. razkazvachka - Радвам се, че е така - мен обикновено ме боли глава, когато за първи път се сблъсквам с НФ:))))
15.04.2011 15:21
stela50 написа:
така и не усетих ,Шехерезада...Пренесох се с детска упоритост в 3012 -та .
На моменти малко ми е сложна терминологията ,но се връщам ...и се справям .
Благодаря ти ,миличка ,чудесна приказка ,почти истинска !


Ще го имам предвид това с терминологията - много ценно!
цитирай
13. razkazvachka - Ееее, че какво му е на оптимизма - винаги може и по-лошо:))))))
15.04.2011 15:23
gkowachew написа:
при bapha ,който се срамува май от писанията ми( с пълно основание, разбира се), написах, че" оптимизмът е хубаво нещо, но не е за сериозните хора". В изблик на желание за искреност, ще призная, че оптимизмът е сериозно нещо, но не е за добрите хора! :)@@@

цитирай
14. razkazvachka - Знаех си, че някой ще го оцени:)))) Моята беше добра! Аз ще съм 2 пъти -
15.04.2011 15:24
hel написа:
...засъска като станала накриво свекърва... :))))))))))))))))))))))))))))

Ако имаш момчета, ти пожелавам да станеш най-щастливата и усмихната свекърва! :))

Отивам на разходка във времепространството и ще гледам да не са забравили да зашият някоя пукнатина! ;))




от сега съм предупредена от младежите да не им глезя момичетата, което се каня да направя въпреки всичко:)))))
цитирай
15. megg - Зримото настояще на Света ...
15.04.2011 18:00
Побрало минало и бъдеще в човешката памет - познание за началото, към което се завръщаме с една приказка от степите, и за идното с друга приказка от 3012 г. - приказка за копнежите на сърцето и на мисълта.
Благодаря, Разказвачке, за чудесното пътуване! :)))
цитирай
16. vostroto - Разказвачке:)...
15.04.2011 18:04
Уффф! Страхотно! Отново се потопих в света на твоята фантастика...Фантастика ли казах!? То така се започва - от реалността - дори от игрите, в които можеш 1000 пъти да загинеш, или да си извикаш "пицата" да ти помогне:). Но не и в реалността. Там болните лидери си играят с живота на голите хора, и се забавляват, за тях е игра! Не знам дали е вярно за новите психотронни оръжия, и тези за предизвикване на заметресения... Сигурно там някъде зад монитора някой се кефи! Но Земята ще излекува раните и тези които и ги причиняват! Защото нищо от инфопространството не се губи! Няма да се загуби и инфармацията за това! Успех на холограмите!:) На тези борци, които са зад тях!:) Нека Силата бъде с тях! И с теб!:)))
Поздрави!:)
цитирай
17. ufff - Хубаво разказано! Не съм много к...
15.04.2011 18:58
Хубаво разказано! Не съм много компетентна по "гнева на Земята", но все си мисля, че в основата му стоят "човекоединиците", които обичат да се месят в природните работи). И после пак те трябва да оправят цялата каша.
Поздрав!
цитирай
18. razkazvachka - Здравей, Мег! Благодаря за четенето:))))
15.04.2011 20:25
megg написа:
Побрало минало и бъдеще в човешката памет - познание за началото, към което се завръщаме с една приказка от степите, и за идното с друга приказка от 3012 г. - приказка за копнежите на сърцето и на мисълта.
Благодаря, Разказвачке, за чудесното пътуване! :)))

цитирай
19. razkazvachka - Ей това исках да разправя още предишния път, пък се натрупаха три в едно, но някак си ми е хубаво, че се "отървах" от тази приказка
15.04.2011 20:26
vostroto написа:
Уффф! Страхотно! Отново се потопих в света на твоята фантастика...Фантастика ли казах!? То така се започва - от реалността - дори от игрите, в които можеш 1000 пъти да загинеш, или да си извикаш "пицата" да ти помогне:). Но не и в реалността. Там болните лидери си играят с живота на голите хора, и се забавляват, за тях е игра! Не знам дали е вярно за новите психотронни оръжия, и тези за предизвикване на заметресения... Сигурно там някъде зад монитора някой се кефи! Но Земята ще излекува раните и тези които и ги причиняват! Защото нищо от инфопространството не се губи! Няма да се загуби и инфармацията за това! Успех на холограмите!:) На тези борци, които са зад тях!:) Нека Силата бъде с тях! И с теб!:)))
Поздрави!:)


така ще мога в неделя да разправя нещо несериозно:))))

Благодаря за четенето!
цитирай
20. razkazvachka - Привет, Уфи! Нещо такова. Никой не е компетентен достатъчно, даже онези, дето се месят - те си имат други интереси...
15.04.2011 20:27
ufff написа:
Хубаво разказано! Не съм много компетентна по "гнева на Земята", но все си мисля, че в основата му стоят "човекоединиците", които обичат да се месят в природните работи). И после пак те трябва да оправят цялата каша.
Поздрав!

цитирай
21. mafani - Ето пак ще се приспивам с теб!
15.04.2011 22:11
Оставям си половината за най-сладкото ми време от деня- преди лягане.
цитирай
22. razkazvachka - И да сънуваш... как скиташ по улиците на лятна Прага и пием бира
15.04.2011 22:22
mafani написа:
Оставям си половината за най-сладкото ми време от деня- преди лягане.


а наколо има много хубав народ, който говори на разбрани езици, а също и едни магазини, в които прилича на кристален дворец...
цитирай
23. nicodima - Чета, чета и все дотук стигам : (...
16.04.2011 11:28
http://www.temanews.com/index.php?p=tema&iid=406&aid=9728

Оптимист си! : )...
Аз, обаче, не съм...
цитирай
24. razkazvachka - Изчетох я - намерих си в последния параграф още една идея за продължение на "Безусловен контрол"
16.04.2011 11:47
nicodima написа:
http://www.temanews.com/index.php?p=tema&iid=406&aid=9728

Оптимист си! : )...
Аз, обаче, не съм...


Но човечеството не е толкова могъщо, колкото би искало да се изкара. Бърникането в по-големите енергии засега е като ухапване от комар. И е случайно повече, отколкото планирано. Катастрофата може да дойде при точно попадение на болно място - вероятно вероятността за това е изчислена.
Имам усещането, обаче, че в нЪрЪбЪ има няколко излъчвателя с различна спецификация - Копитото, Някъде между Конявската планина и Руен - не съм сигурна, в югозападния ъгъл, Рила - нататък не съм сигурна...
цитирай
25. pegas08 - Браво бе Разказче,
16.04.2011 12:27
пак си ги замътила едни...

Щв вземеш хляба на

Язък

Незимов!


А що ще да е таз Нано Вуте технология , наречена

Гюбре????

Има ли го у нас?

Мерси!
цитирай
26. gwendoline - Послушах те, оставих си те за събота, на спокойствие и с чаша кафе, ммммм!
16.04.2011 12:28
Отново си подсладих душицата, тенкс!
цитирай
27. razkazvachka - И пиячката - не само хляба:))) Но, Пегасче, не питай, за да не ти отговорят:)))))
16.04.2011 12:54
pegas08 написа:
пак си ги замътила едни...

Щв вземеш хляба на

Язък

Незимов!


А що ще да е таз Нано Вуте технология , наречена

Гюбре????

Има ли го у нас?

Мерси!

цитирай
28. razkazvachka - Правилно - това е за събота, за утре ще направим нещо по-весело:)))
16.04.2011 12:55
gwendoline написа:
Отново си подсладих душицата, тенкс!

цитирай
29. martiniki - възвратния гняв
16.04.2011 13:24

човечеството не е толкова могъщо, колкото би искало да се изкара - i slava ....!
цитирай
30. magicktarot - Страхотно е! Много реалности, направо световъртежно!
16.04.2011 13:43
Според мен, за да се възприеме пълноценно, човек трябва да е в "разширено" състояние на съзнанието. Самият текст действа така - разширяващо, но, ако си концентриран, може и да не го възприемеш и да се объркаш. Поне моето усещане и виждане е такова, не знам за другите... Поздрави!:)
цитирай
31. razkazvachka - Мартииии!
16.04.2011 13:44
martiniki написа:

човечеството не е толкова могъщо, колкото би искало да се изкара - i slava ....!

цитирай
32. razkazvachka - ... като кръгове по водата:)))) Благодаря за четенето!
16.04.2011 13:49
magicktarot написа:
Според мен, за да се възприеме пълноценно, човек трябва да е в "разширено" състояние на съзнанието. Самият текст действа така - разширяващо, но, ако си концентриран, може и да не го възприемеш и да се объркаш. Поне моето усещане и виждане е такова, не знам за другите... Поздрави!:)

цитирай
33. kometapg - Пак ми прикова вниманието! Как го ...
16.04.2011 16:38
Пак ми прикова вниманието! Как го правиш!?:))) Поздрави!:)
цитирай
34. razkazvachka - Ами не знам: Ти ми кажи:)))))
16.04.2011 16:45
kometapg написа:
Пак ми прикова вниманието! Как го правиш!?:))) Поздрави!:)

цитирай
35. injir - , , Паметта на човека е машина на в...
16.04.2011 18:53
,,Паметта на човека е машина на времето.,,
цитирай
36. razkazvachka - Инжи:))) Май е повредена, като се замислиш, обаче...
16.04.2011 19:16
injir написа:
,,Паметта на човека е машина на времето.,,

цитирай
37. kleotemida - Без крайната фаза, до болка позната реалност....
16.04.2011 22:50
Но какво ли ще ни разкажеш, ако превъртиш Диаблото? ;):)))))
цитирай
38. razkazvachka - ТЦ! ОТКАЗВАМ! Не играя тоя тип:)))))
17.04.2011 09:05
kleotemida написа:
Но какво ли ще ни разкажеш, ако превъртиш Диаблото? ;):)))))

цитирай
39. mileidi46 - Pametta na 4oveka e ma6ina na vremeto?...
17.04.2011 14:54
O, daaaa...vurnax se xilqdi godini nazad i se mu4ex da se setq kude sum i koq sum....i kogato se subudix..ni6to ne si spomnqx.:(((
posle otidox napreeeeed vuv vremeto..kopaex v zemqta da otkriq ne6to,koeto da me podseti.otkude idvam...ima6e samo nailonovi torbi4ki mejdu zepnatinite na propukanata zemq..mislex si,4e sa zvetq...Zvetq?..kavo be6e tova?-kak izglejdaxa??
kogato se subudix...otnovo ne pomnex..tuk li bqx..i naistina li otletqx nqkude,kudeto ne znam kude be6e..:(((
Pregrudki..i 4estit praznik ..
цитирай
40. razkazvachka - Привет, Милейди! Не мога да отворя хубавия ти блог от моя комп - задръсстих се - но да се надяваме, че сега празнуваш сред цветя:))))
17.04.2011 15:26
mileidi46 написа:
O, daaaa...vurnax se xilqdi godini nazad i se mu4ex da se setq kude sum i koq sum....i kogato se subudix..ni6to ne si spomnqx.:(((
posle otidox napreeeeed vuv vremeto..kopaex v zemqta da otkriq ne6to,koeto da me podseti.otkude idvam...ima6e samo nailonovi torbi4ki mejdu zepnatinite na propukanata zemq..mislex si,4e sa zvetq...Zvetq?..kavo be6e tova?-kak izglejdaxa??
kogato se subudix...otnovo ne pomnex..tuk li bqx..i naistina li otletqx nqkude,kudeto ne znam kude be6e..:(((
Pregrudki..i 4estit praznik ..

цитирай
41. kleotemida - Но какво ли ще ни разкажеш, ако пр...
17.04.2011 15:31
razkazvachka написа:
kleotemida написа:
Но какво ли ще ни разкажеш, ако превъртиш Диаблото? ;):)))))


Тогава ги накарай да ти инсталират "Звес"-а, с варианта "Посейдон" и потъването на Атлантида :)))).
И въпреки занимателния характер на играта, краят на един от куестовете си е потресаващ са човек, който има поне малко въображение, а интерфейса дава достатъчно добро усещане за обреченост... и препратки към съвременното човечество - колко сме безсилни пред това, което наричаме природа.
цитирай
42. razkazvachka - :))))
17.04.2011 18:04
Играла съм я - не е в това въпросът - - - въпросът е как да накараме малоумния компютър да не ускорява гибелта на милиарди бедни нещастници в Африка
цитирай
43. razkazvachka - Поздрави обратни и на тебе:)))) Нямам имен ден днес - на китка ли ти приличам - я не така. Не съм цвете!
17.04.2011 18:37
Ами празнувам, щото е неделя и са ме освободили от квесторсство, щото имам да пиша 28 програми - още не съм започнала...
Тъкмо щеше да ме озадачиш с кой е моят град - и си го познах - тоя в огледалото.
Сумати градове се бият за мене вече, пък аз ходя из горите тилилейски да снимам тролове и да бера коприва...
Рациото е там откъдето е горното - правилно!
цитирай
44. makont - Колко пукнатини трябва да зашие майката на света?
18.04.2011 10:21
И вместо да е майка, сме я превърнали в шивачка, децата и умират, някой си играе с тях, някой си играе и с нас. И тези италианци с тези пици "пеперони". Предпочитам "четири сирена", но сигурно много ще скърца и ще подядем плъховете. Усмихната седмица и многоцветност от мен!
цитирай
45. razkazvachka - Счети - имам да пиша майтапа с краставичките от Видин, ама след сряда: а кодът с пицата всъщност не е италианска измишльотина...
18.04.2011 17:18
makont написа:
И вместо да е майка, сме я превърнали в шивачка, децата и умират, някой си играе с тях, някой си играе и с нас. И тези италианци с тези пици "пеперони". Предпочитам "четири сирена", но сигурно много ще скърца и ще подядем плъховете. Усмихната седмица и многоцветност от мен!

цитирай
46. sande - razkazvachka -Паметта на човека е машина на времето.
18.04.2011 18:17
Насреща някой бе надънил до дупка "Камъните падат", от блока тръскаха килими над прането над комшиите от долния етаж, а една каруца с кон спря пред нас и мургавелкото се провикна: "Какеееее, искаш ли гюбре?"

Поздрави, Разказвачке! Възхищавам се на таланта ти да се разхождаш из времето
и да го моделираш по някакъв чуден и невероятен начин, така че да ти повярваме.

Поздрави и вдъхновение през цялата седмица!
цитирай
47. razkazvachka - Ами аз така си живея - тук и тогава:
18.04.2011 19:13
sande написа:
Насреща някой бе надънил до дупка "Камъните падат", от блока тръскаха килими над прането над комшиите от долния етаж, а една каруца с кон спря пред нас и мургавелкото се провикна: "Какеееее, искаш ли гюбре?"

Поздрави, Разказвачке! Възхищавам се на таланта ти да се разхождаш из времето
и да го моделираш по някакъв чуден и невероятен начин, така че да ти повярваме.

Поздрави и вдъхновение през цялата седмица!


Днес е студено и радиоактивно.
Благодаря за четенето!
цитирай
48. saury - яко ее...:)
18.04.2011 20:04
яко ее...:)
цитирай
49. razkazvachka - Thanks!!!!
19.04.2011 09:28
saury написа:
яко ее...:)

цитирай
50. razkazvachka - а, виж сега кой познава:)))) Но днес ще газя из една зелена трева: отивам за жертвено животинче...
21.04.2011 09:52
babaelenica написа:
Отърва ли се от тях?)))
Да не нагазиш в други дълбоки води, ей!!! :))))


и евентуално да снимам троловете...
цитирай
51. razkazvachka - Не се наложи да участвам в групата на палачите - животинчетата бяха заминали още преди дни...
23.04.2011 16:29
babaelenica написа:
Някой възкръсва, други ги колят.))
Да им имам дуалистичния, премрежен и сакрално центриран, непропускащ разсейване, пренебрежимо притворен, садистично разцъфнал поглед. :)))

Сега сме на салата от марули и собственоръчен некадърен козунак с хиляда бадема и двеста стафиди:))))



цитирай
52. iliada - Христос воскресе ,мила!
24.04.2011 09:16
Приятели, узнахте ли вестта?
На ангелски крила се тя донесе
и низ поля и къщи се понесе.
Не чувате ли как треви, цветя
и птички пеят в хор: — Христос воскресе!

Бъди щастлива!
цитирай
53. ivankalilova - ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ! ЗДРАВЕ, СВ...
25.04.2011 12:40
ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!
ЗДРАВЕ, СВЕТЛИНА И ОБИЧ!
цитирай
54. 4aiotgluhar4e - Христос воскресе, разказвачке!
25.04.2011 15:57
Мир и светлина за теб и всички, които обичаш!
цитирай
55. razkazvachka - Честито Възкресение!
25.04.2011 20:55
ivankalilova написа:
ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!
ЗДРАВЕ, СВЕТЛИНА И ОБИЧ!


цитирай
56. razkazvachka - Да имаш благословение!
25.04.2011 20:56
4aiotgluhar4e написа:
Мир и светлина за теб и всички, които обичаш!

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: razkazvachka
Категория: Изкуство
Прочетен: 1837865
Постинги: 291
Коментари: 7478
Гласове: 22446
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930